Helyi közélet

2011.09.12. 15:53

Egyszer csak elfogy a bringaút

Olvasónk érdeklődött, vajon miért fogy el ötven méterrel a kereszteződés előtt a frissen kiépített bicikli út és miért kell az autók közé hajtani a kerekezőknek. Utánajártunk.

Olvasónk érdeklődött, vajon miért fogy el ötven méterrel a kereszteződés előtt a frissen kiépített bicikli út és miért kell az autók közé hajtani a kerekezőknek. Utánajártunk.Olvasónk leve így hangzott: "Az új kerékpárút rész az elkerülő úton miért ért véget 50 méterrel a kereszteződés előtt, miért kell balesetveszélyesen a kerékpárosoknak a kocsik közé hajtani, kb 2x 50 méter kerékpárúttal egészen a Pazonyi uti lámpáig lehetne biztonságosan hajtani! A tervezéskor és kivitelezéskor ez miért nem tűnt fel senkinek?"

A kérdéssel megkerestük a város vezetését is, Rendes Sándor Nyíregyháza Megyei Jogú Város sajtószóvivője pedig így reflektált: - A Pazonyi utat és a Szalag utcát összekötő utszakasz, pályázati forrásból valósult meg, amely pályázatnak része volt az úttal párhuzamosan futó gyalogjárda, kerékpárút építése is. A fejlesztési terület azonban csak a csatornáig terjedt, mert a korábbi bevásárlóközpont építésénél ez a szakasz (Pazonyi úttól a csatornáig) már megvalósult, sajnos kerékpár és gyalogjárda nélkül.

Ezt a problémát az előző városvezetés által benyújtott pályázat nem kezelte. A városi kerékpárhálózat fejlesztése kapcsán általánosan elmondható, hogy a korábbi gyakorlattal szakítani kíván az önkormányzat és a pontszerű fejlesztések helyett, a meglévő kerékpárútak összekötése, hálózatba szervezése az elsődleges fejlesztési cél, ez természetesen erre a kerékpárút szakaszra is igaz - nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában