Helyi közélet

2011.09.27. 15:52

Eltűntek a fák, de lesz helyettük új

Nyíregyháza - Olvasónk panaszkodott, hogy Nyíregyházán, a Szent Imre suli fáit az építkezések miatt kivágták. A helyszínen jártunk érdeklődni, lesz-e új lomb a régiek helyén.

Nyíregyháza - Olvasónk panaszkodott, hogy Nyíregyházán, a Szent Imre suli fáit az építkezések miatt kivágták. A helyszínen jártunk érdeklődni, lesz-e új lomb a régiek helyén.Olvasónk levele így hangzott: „Felháborító, hogy az Ungvár stny. a Szent Imre iskolánál szép hatalmas fákat vágtak ki. Teljesen lecsupaszították az iskola kerítését végig. Nagyon szép fás rész volt sok kis madárkával. A felújítás már június óta tart ami a lakosokat is zavarja, de ez a sok fakivágása már egyenesen felháborító. Mi lesz így a szép fás környezetünkkel?”

A Szent Imre iskolában hat új tantermet alakítanak ki, mivel akkorára duzzadt a tanulói létszám, hogy ez szükségessé vált. Június óta zajlanak az építkezések, amiket komoly jogszabályok korlátolnak. Az egyik például kimondja, a felújítandó iskolák kötelesek parkolót kialakítani területükön.

Jogszabály kötelez

A helyszínen azt is megtudtuk egy nevét és arcát nem vállaló járókelőtől: – Az egyik platánfa már félig amúgy is ki volt dőlve. Persze nem azt mondom, hogy mindegyik öreg volt már, de ha ne adjisten rádőlt volna valakire, akkor meg az lett volna a baj. Remélem lesz azért helyettük másik – mondja, majd továbbhalad, mi pedig az igazgatói felé vesszük az irányt.

Megyesi Mária igazgatónő fogad minket és elárulja: – Rettentően sajnáljuk a kivágott fákat, sőt nem csak a fákat, volt egy tujasorunk is, amit még mi hoztunk az északi-középhegységből. Az építkezés kezdetekor megpróbáltuk megmenteni legalább egy részét a tujáknak, átültettük őket, a fákat azonban nem tudtuk máshová rakni, ki kellett vágni őket.

Sajnos jogszabály kötelez minket, hogy az átépítés miatt parkolót kell kialakítanunk – még ha nem is vagyunk benne biztosak, hogy az ki lesz használva – a fák pedig útban voltak. Hangsúlyozom, szeretjük a fákat, így természetesen pótoljuk majd a kivágott növényeket. 14 darab fát ültetünk a kivágottak helyére, sőt hátul plusz négyet, hogy minél zöldebb legyen a tér – fogalmazott az olvasói felvetés kapcsán az igazgatónő.

- SZON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában