Helyi közélet

2011.09.27. 16:10

Feloszlatta magát a szabolcsi Geszteréd önkormányzati testülete

Geszteréd (MTI) - Belső feszültségek miatt feloszlatta magát hétfői ülésén Geszteréd képviselő-testülete, így a községben időközi választásokat tartanak.

Geszteréd (MTI) - Belső feszültségek miatt feloszlatta magát hétfői ülésén Geszteréd képviselő-testülete, így a községben időközi választásokat tartanak.Szűcs Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település független polgármestere az MTI megkeresésére kedden elmondta: a héttagú testület az egyik alpolgármester előterjesztése alapján, egyhangúlag szavazta meg az önfeloszlatást.

Az önkormányzati vezető közlése szerint a tavalyi választások óta folyamatos volt a belső feszültség közte és a testület között, és - mint fogalmazott, "az első perctől kezdve nem érezte egyes képviselő-testületi tagok bizalmát".

Szűcs Zsolt újból jelölteti magát

Úgy fogalmazott: "nagyon sok embernek nem tetszik a vezetői stílusa", többen kifogásolták az elvárásait a közalkalmazottakkal és a képviselőkkel szemben. Részletek említése nélkül elmondta, hogy a kialakult helyzettel kapcsolatban "több hamis információ is napvilágot látott", ezért feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. 

Az időközi választások kiírására kilencven nap áll rendelkezésére a helyi választási bizottságnak, addig az 1670 lakosú község jelenlegi polgármestere és az önkormányzati testülete hivatalban marad. Szűcs Zsolt az MTI-nek elmondta, hogy újból jelölteti magát a polgármesteri posztért.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában