Helyi közélet

2011.09.21. 13:03

Kaucsukkeverék-gyártó üzemet építene a ContiTech Nyíregyházán

Nyíregyháza (MTI) - Vizsgálja egy új kaucsukkeverék-gyártó üzem építésének lehetőségét Nyíregyházán a műszaki gumitermékek gyártásával foglalkozó német ContiTech - jelentette be Hannes Friederichsen, a hannoveri székhelyű cég ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón szerdán a szabolcsi megyeszékhelyen.

Nyíregyháza (MTI) - Vizsgálja egy új kaucsukkeverék-gyártó üzem építésének lehetőségét Nyíregyházán a műszaki gumitermékek gyártásával foglalkozó német ContiTech - jelentette be Hannes Friederichsen, a hannoveri székhelyű cég ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón szerdán a szabolcsi megyeszékhelyen.A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójához, a Continental AG konszernhez tartozó társaság a tervek szerint 5 millió eurót fektetne a keverőüzembe, amely a Nyíregyházán folyó légrugógyártást, a nagykárolyi tömlőgyártást és más régióbeli ügyfeleket szolgálná ki alapanyaggal.

Az üzem létesítéséről szóló döntést a tervek szerint az év végéig meghozzák, a mintegy 20-25 embernek munkát adó gyáregység pedig 2012 októberében kezdheti meg a termelést - tette hozzá Hannes Friederichsen.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában