Helyi közélet

2011.09.14. 15:57

Könnyek között mondtak köszönetet Nagykinizsen

Nagykinizs - A tavalyi árvízben megsérült és mára felújított házakat adtak át Nagykinizsen.

Nagykinizs - A tavalyi árvízben megsérült és mára felújított házakat adtak át Nagykinizsen.

Két árvízkárosult nagycsalád kapta vissza régi otthonát szerdán Nagykinizsen. A tavaly nyáron bajba került embereknek a Hit Gyülekezete nyíregyházi gyülekezete segített.

Teljes felújítás

– A település polgármestere fordult hozzánk, mert két család (az egyik négy-, a másik nyolcgyermekes) háza tönkrement a tavalyi árvízben, amikor a Hernád áradása miatt otthonukban egy méter magasságig állt a víz – mondta Barkóczi László, a gyülekezet aktivistája. – Az egyik szakértő azt mondta, hogy le kell bontani a házakat, a másik meg azt, hogy csak ki kell javítani. Mi vállaltuk a felújítást, összesen 4 és fél millió forint értékben. Ki kellett cserélni a házak teljes aljzatát, a falakat újravakoltuk és festettük, az egyik ház új tetőt is kapott, valamint mindkét házba építettünk fürdőszobát. A munkát vállalkozók végezték, de sokat segítettek a felújításban a gyülekezet egyetemista és főiskolás aktivistái is – mesélte Barkóczi László, hozzátéve: a két család rendkívül hálás volt, könnyek között mondtak köszönetet a gyülekezetnek.

Felemelő érzés

Szanitter Zoltán, a gyülekezet lelkésze azzal egészítette ki, hogy bajba jutott embereken mindig felemelő érzés segíteni. Soha nem keresgélik az okát, hogy a segítségre szorulók saját hibájukból kerültek-e nehéz helyzetbe vagy sem. Lehetőségeikhez képest igyekeznek enyhíteni a bajokat.

Jónás Béla polgármestertől megtudtuk: a két családnak biztosítása nem volt, és önerőből képtelenek lettek volna rendbe hozni a házukat. Mivel a szakértői vélemények nem voltak egyértelműek, az állami támogatásról is lemaradtak. A polgármester ezért fordult a gyülekezethez, melynek tagjait az árvízi védekezés alatt ismerte meg.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában