Helyi közélet

2011.09.26. 15:50

Szépen gyarapszik a Nyíregyházi Állatpark fókabébije

Nyíregyháza (MTI) - Gyors ütemben növekszik a Nyíregyházi Állatpark látogatóinak kedvence, a július közepén született borjúfóka: az azóta eltelt időszak alatt az állat a jelentős hossznövekedés mellett a súlyát is megduplázta.

Nyíregyháza (MTI) - Gyors ütemben növekszik a Nyíregyházi Állatpark látogatóinak kedvence, a július közepén született borjúfóka: az azóta eltelt időszak alatt az állat a jelentős hossznövekedés mellett a súlyát is megduplázta.A kis nőstény több mint tíz hónapos vemhesség után jött világra. Az esemény zoológiai szenzáció, mivel a több mint 150 éves magyar állatkerti történelemben eddig nem jegyeztek fel fókaszülést. A tíz kilogrammos súllyal világra jött fókabébi - fajára jellemző módon - a szopást szinte egyik napról a másikra hagyta abba hathetes korában, és most már szüleihez hasonlóan tengeri hallal táplálkozik. Míg az első napokban egy-két heringet evett, mára már két-három kilogramm a napi adagja - írta honlapján a Nyíregyházi Állatpark hétfőn.

Lezárult a kisfóka névadásának szavazása

A sóstógyógyfürdői látványosságban a nemrég született bébi mellett jelenleg két felnőtt nőstény és egy hím borjúfóka él. A kis fókalány gondozók tapasztalatai szerint igen kíváncsi teremtés - a látogatót legnagyobb örömére, akiket folyamatosan követ az üvegablakokon keresztül. Időközben lezárult a kicsi névadásának szavazása, eredményt október 4-én, az Állatok Világnapján hirdet a park.

Az Atlanti- és a Csendes-óceán északi vizeiben honos, 50-170 kilogramm súlyú és 120-200 centméteres fókáknak van az emlősállatok közül a legsűrűbb, leginkább zsírdús tejük, mivel a borjaknak gyorsan kell hőszigetelő zsírréteget növeszteniük az alacsony hőmérsékletű vizekben.

A ragadozó állat a nap nagy részét vadászattal tölti a vízben, táplálékát halak, rákok, kagylók és más puhatestűek alkotják.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában