Helyi közélet

2011.09.30. 13:38

Új köntösbe bújt a katasztrófavédelem

Nyíregyháza - Négy fontos területen változik meg 2012 január elsejétől a katasztrófavédelmi törvény.

Nyíregyháza - Négy fontos területen változik meg 2012 január elsejétől a katasztrófavédelmi törvény.A katsztrófavédelem aktuális kérdéseiről adott péntek délelőtt - a Megyei Államigazgatási Kollégium ülésének szünetében - tájékoztatót dr. Bakondi György és dr. Vinnai Győző. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának főigazgatója röviden ismerette az új katasztrófavédelmi törvény néhány lényegi pontját:

– Szigorú felügyeletet lát majd el az új típusú irányítási rendszerben megalakuló egységes iparbiztonsági hatóság, amely a megelőzési munka keretében szigorú felügyeletet lát majd el. Az esetleges megelőző intézkedések gördülékenyebb meghozatala érdekében a védelmi igazgatás helyi és területi szintjén nélkülözhetetlenné vált az irányítási jogosítványok megújítása. Az új törvény meghatározza az önkéntes és köteles polgárvédelmi szolgálat szabályait is – mondta dr. Bakondi György, aki beszédében kitért még az egységes katasztrófavédelmi rendszerben működő állami tűzoltóság megalakulásáról.

Ezután dr. Vinnai Győző kormánymegbízott ragadta magához a szót, aki beszélt a START közmunkaprogrammal kapcsolatos jövő évi tervekről. Mint elmondta, a fehérgyarmati kistérségben már elindult a mintaprogram, ahol közmunka keretén belül 1074 ember dolgozik. Ők többek közt medertisztítást, kanális karbantartást is végeznek, ezen munkálatoknak köszönhetően egy esetleges árvízhelyzet idején még hatékonyabb védekezésre lesz majd lehetőség.

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában