Helyi közélet

2011.10.10. 16:25

Elvitték a tetemeket és felfrissítették a vizet

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Nyírszőlős és a Verba tanya közötti főfolyáson döglött haltetemek úszkáltak tucatjával a víz felszínén. A Vízügyi Igazgatóság most közleményben tájékoztatott minket a jelenlegi helyzetről.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Nyírszőlős és a Verba tanya közötti főfolyáson döglött haltetemek úszkáltak tucatjával a víz felszínén. A Vízügyi Igazgatóság most közleményben tájékoztatott minket a jelenlegi helyzetről.Az ügy fejleményeit illetően Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója portálunk megkeresésére közleményében a következő választ adta: – A 2011. október 05-én az Érpataki-főfolyás verba-tanyai szakaszán (3+350 szelvényben) észlelt halpusztulással kapcsolatban a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az alábbi tájékoztatást adja:

Az elpusztult nagyobb méretű halak eltávolításáról és megfelelő elhelyezéseséről gondoskodtunk, illetve operatív beavatkozásként frissítővizet adagoltunk. A vízminőség javulásához hozzájárult az elmúlt napokban hullott csapadék is. A bejelentést követő napokban fokozott figyelőszolgálatot láttunk el az érintett vízfolyásszakaszon, viszont további halpusztulást és szennyezésre utaló jeleket nem tapasztaltunk. Fentiek miatt további beavatkozást nem tartunk szükségesnek – tájékoztatott minket közleményében az igazgató.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában