Helyi közélet

2011.10.01. 10:59

Magyar Dal Napja: A legjobb videók

A "Nyíregyházával dalol az ország" elnevezésű kezdeményezés kapcsán több mint 40 hazai és határon túli település, illetve közösség csatlakozott Nyíregyházához, és énekelte szeptember 11-én este 20 órakor - a Magyar Dal Napján "Tavaszi szél vizet áraszt" című magyar népdalt.

A "Nyíregyházával dalol az ország" elnevezésű kezdeményezés kapcsán több mint 40 hazai és határon túli település, illetve közösség csatlakozott Nyíregyházához, és énekelte szeptember 11-én este 20 órakor - a Magyar Dal Napján "Tavaszi szél vizet áraszt" című magyar népdalt.A szervezők minden résztvevőnek köszönik a csatlakozást. A helyszínek és előadásmódok sokszínűsége, a közösségek együtt éneklése rendkívül megható volt számukra. A magyar dal valóban átszárnyalta a határokat és bejárta Európát.

A legjobb videók kiválasztása nehéz feladatot rótt a nyíregyházi szervezőkre, ezért úgy döntöttek, hogy két kategóriában értékelik a produkciókat. Ennek megfelelően:

Magyarországon:

1. Makó

2. Dunaújváros

3. Miskolc

Különdíjas: Zagyvarékas

Határon túl:

1. Zenta (Szerbia)

2. Isztambul (Törökország)

3. Lisszabon (Portugália)

Különdíjas: Székelyudvarhely (Románia)

Gratulálunk valamennyiüknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában