Helyi közélet

2011.10.29. 09:38

Sosem látott erő Nyíregyházán

Nyíregyháza - Nagyjából 300 Suzukit tudott volna felemelni az a daru, amivel péntek éjszaka lenyűgöző kihívásként kiemelték a gyalogos hidat a Széchenyi utca végén.

Nyíregyháza - Nagyjából 300 Suzukit tudott volna felemelni az a daru, amivel péntek éjszaka lenyűgöző kihívásként kiemelték a gyalogos hidat a Széchenyi utca végén.

Az úgynevezett repülőhíd szerepe az, hogy a gyalogos forgalmat biztonságos távolságban vezesse át a Széchenyi utca és a Dugonics utca között, átívelve a vasúti síneken és a felsővezetékeken. Péntek este egy olyan daruval végezték a kiemelést, ami a tűzoltóság speciális darujának teljesítményét hatszorosan múlja felül. Miközben az egyik csoport a hídelemek kötéseit oldotta, illetve vágta el, a daru önmagát építve emelte le egymás után az ellensúlyokat egy kamionról. Egy másik csoport a felsővezetékek kikötését végezte. Éjfélhez közeledett az óramutató, amikor még a Miskolcra induló szerelvényt kiindították az állomásról, a munkavonat távolabbra gurult, és a daru egy próbaemelést végzett.

A híd keleti oldalán még tartott valami, a nyugati oldal már ekkor a levegőbe emelkedett, majd az utolsó kötések oldása után 23 óra 30 perc körül tették földre az első (keleti) szakaszt. A hidat felújítják, ami nagyjából egy hónapos munka, ezután még nagyobb feladat lesz az új és a felújított elemek visszahelyezése. A gyalogos forgalom addig a Móricz Zsigmond úti aluljárón és a Tiszavasvári úti felüljárón haladhat, de buszokkal is szállítják a gyalogosokat, így csökkentve a kellemetlenségeket.

-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában