Helyi közélet

2011.10.02. 12:28

Vendégsorok: Nagydíj a Lehelnek

Kérek engedélyt a T. Olvasótól örülni. Ritkán van erre alkalom mostanság mifelénk, ahol az országos átlagnál is súlyosabbak az anyagi gondok, ezrek várnak munkalehetőségre s ha valaki átmenetileg közfoglalkoztatáshoz jut, azt kezdi érezni, hogy megfogta az isten lábát, vagy berepült az ablakán a boldogság kék madara. <strong>Angyal Sándor jegyzete

Kérek engedélyt a T. Olvasótól örülni. Ritkán van erre alkalom mostanság mifelénk, ahol az országos átlagnál is súlyosabbak az anyagi gondok, ezrek várnak munkalehetőségre s ha valaki átmenetileg közfoglalkoztatáshoz jut, azt kezdi érezni, hogy megfogta az isten lábát, vagy berepült az ablakán a boldogság kék madara. Angyal Sándor jegyzete

Panasz mindenfelől és mindenfelé. Nem úgy, mint a Dunántúlon, ahol a modern technikával odatelepülő  gyárak egy-kettőre felszippantják a munkaerőt s máris adott a biztos megélhetés. Legyünk tárgyilagosak: az ország keleti részén fehér holló a jó szakember, például arra az esetre, ha az autópálya előnyeit kihasználva ide települne mondjuk egy német, olasz vagy japán autógyár. A mi munkanélkülieink leginkább szakma nélküliek, akikből Tiszát lehetne rekeszteni. Ezért örül az ember lelke, ha másfajta hírt hall.

Mint amilyennel a napokban is találkozhattunk: minden eddiginél több elismeréssel díjazták a 37 pályázó 39 termékét az idei, a 14. Magyar Termék Nagydíj keretében, ami mellett szimpla nívódíjakat és különdíjakat is kaptak  azok a hazai cégek, akik "termékeikkel előmozdították a minőségtudatos szemléletet ."Ez utóbbi annyit jelent, hogy a pályázat célja a minőségi szemlélet, a fogyasztóvédelem szintjének emelése. Leírni is jó: a 37 pályázó között  a nagydíjasok névsorban találni az Elektrolux Lehel Kft. nyíregyházi Hütőszekrény gyárát. Jóllehet értesültünk korábban arról, hogy a helyi Ipari Parkban müködő, külföldi tulajdonú cég többszáz dolgozója mennyire megbecsüli a munkalaetőséget s mennyire igyekvő. Most a Nagydíj többet is jelez: munkájuk minőségét megsüvegeli a szakma, termékeik láttán csettint a hazai és a külföldi vevő. Bizonyára hasonló büszkeség kerit hatalmába bennünket, ha a Nyírségbe települt legógyárra, vagy Nyirbátor több üzemére gondolunk: íme, mégsem kell leírni a keleti végeket, mert a fokozatosan felzárkózó szakemberek egyre többen bizonyítják, hogy tehetségük felér a legmagasabb csúcstechnológiához is. Most a hütőszekrény melengeti keblünket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában