Helyi közélet

2011.11.02. 12:20

14 év után elfogták a kántorjánosi férfi gyilkosát

Kántorjánosi - 1997. októberében Kántorjánosiban italozás és kártyázás közben alakult ki szóváltás egy akkor 49 éves helyi férfi és három román állampolgárságú vendége között. A szóváltás dulakodássá fajult, melynek során a 49 éves magyar férfit olyan brutálisan bántalmazták, hogy az a helyszínen életét vesztette.

Kántorjánosi - 1997. októberében Kántorjánosiban italozás és kártyázás közben alakult ki szóváltás egy akkor 49 éves helyi férfi és három román állampolgárságú vendége között. A szóváltás dulakodássá fajult, melynek során a 49 éves magyar férfit olyan brutálisan bántalmazták, hogy az a helyszínen életét vesztette.Támadói a földön eszméletlen állapotban fekvő sértettől ellopták a nála lévő tízezer forintját, majd sorsára hagyták. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg az ismeretlen elkövetők felkutatását, melynek eredményeképpen sikerült beazonosítani a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható három román férfit. Az eljárás befejezését azonban akadályozta, hogy a román személyek a bűncselekmény elkövetése után azonnal még aznap elhagyták Magyarország területét, visszautaztak Romániába.

A rendőrség elrendelte a feltételezett elkövetők körözését, amely 14 évvel az emberölés elkövetése után hozott eredményt. 2011. október 29-én a három feltételezett elkövető egyike a magyar- román államhatár csengersimai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkezett a Magyar Köztársaság területére. A személy ellenőrzése során kiderült, hogy őt a magyar rendőrség bűncselekmény elkövetése miatt körözi.

A most 41 éves román férfit a rendőrség elfogta, őrizetbe vette, a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi osztálya emberölés és kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatta. A bíróság a rendőrség kezdeményezésére elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. A férfi két szintén román állampolgárságú bűntársát továbbra is körözi a rendőrség - tájékoztatta portálunkat Fedor Rita rendőr főhadnagy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában