Helyi közélet

2011.11.14. 13:51

A közösségi összefogás példaképei

Nyíregyháza - 2011-ben ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége. Ebből az alkalomból rendeztek jubileumi ünnepséget november 3-án a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Nyíregyháza - 2011-ben ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége. Ebből az alkalomból rendeztek jubileumi ünnepséget november 3-án a Magyar Nemzeti Múzeumban.A jeles évforduló alkalmat kínált arra, hogy emlékéremmel köszönjék meg mindazok munkáját, akik az elmúlt évtizedek során a legkülönbözőbb eszközökkel támogatták a fogyatékos embereket, s az értük végzett szakmai munkát. A megemlékezésen többen képviselték Nyíregyházát, s közülük hárman is elismerésben részesültek. Az ÉFOÉSZ által vállalt társadalmi felelősség, a szolidaritás és a közösségi összefogás olyan időtálló értékek, amelyek már a szervezet alapításától kezdve a munka alappillérei közé tartoznak.

A szövetség egyik alapító tagjaként emlékérmet kapott Tarnai Ottóné, aki évtizedek óta dolgozik a megyei fogyatékossággal élők segítésében. Göncziné dr. Szabó Terézia, a Nyíregyházi Főiskola Esélyegyenlőségi Irodájának vezetője számtalan módon tett az érintettekért, az emlékérmet elsősorban a gyógypedagógiai antropológusi munkájáért kapta.

Az ünnepségen közéleti szereplők támogató segítségét is elismerték. A fogyatékosságügyi miniszteri biztos emlékérmet adott át dr. Vinnai Győzőnek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottjának, aki személyesen is sokat tett és tesz a fogyatékosügy támogatásáért. A hatékony szakmai munkájáról ismert szövetségnek sok innovatív kezdeményezése volt az elmúlt harminc évben, s az aktivitásra és az önérvényesítésre napjainkban is ugyanolyan szükség van, amiért köszönet illet szakembereket, szülőket és családtagokat, akik helyt állnak a nehéz élethelyzetekben. Erőt adhat ehhez az a szeretet és lelkesítő energia, amely minden alkalommal megtapasztalható a fogyatékossággal élők körében.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában