Helyi közélet

2011.11.11. 12:34

Az elévült ügyekben meg sem kezdődött a nyomozás

Több eset csupán megemlített tényként szerepel a nyomozati jegyzőkönyben.

Több eset csupán megemlített tényként szerepel a nyomozati jegyzőkönyben.Felháborodott polgármesterek telefonáltak péntek reggel szerkesztőségünkbe a csütörtöki MSZP-sajtótájékoztatón elhangzottak miatt. Dr. Legény Zsolt, a Demokrácia Központ vezetője ugyanis többek között megemlítette, hogy „újabb településekről derült ki a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette, de a bűncselekmény elévülése miatt Ilk, Kocsord, Hetefejércse, Nagyar, Kisar, Botpalád esetében nem folytatták le a nyomozást”.

– Semmi ilyesmiről nem tudok. Szeretném, ha dr. Legény Zsolt pontosítaná, illetve helyretenné ezt a kijelentést, mert állítása rossz fényt vet az önkormányzatra és személyemre – mondta Balogh Istvánné, Ilk polgármestere, aki 2006 óta tölti be ezt a tisztséget. – Így is nehéz helyzetben van a település, ez a most megjelent információ pedig tovább borzolja a kedélyeket – tette hozzá a község vezetője.

Értetlenségét fejezte ki Hetefejércse polgármestere, Kiss László is, aki immár 1994 óta a falu első számú embere.

– A sajtótájékoztatón elhangzott információ a jó hírnevünket sértette meg, lejáratta a testületet. Soha nem volt nálunk semmiféle vizsgálat – fakadt ki Kiss László.

Telefont ragadott Gyurkó András, Botpalád polgármestere is:

– 2001 márciusa óta vagyok polgármester, ilyen bűncselekmény nálunk nem történt, ezért sérelmezem a kijelentést.

Pénteken Budapesten értük utol telefonon dr. Legény Zsoltot, aki a polgármesterek felvetéseire a következőket válaszolta:

– 2007-ben a Nyírmihálydi és a Nyírbogát elleni eljárás során vetődött fel, hogy az említett hat településen is folytak hasonló munkálatok, s mindez olvasható is a nyomozati anyagokban. Csakhogy mivel ez még 2002 előtt történt, hangsúlyozom, hogy 2002 előtt, ezért 2007-re ezek az ügyek már elévültek, vagyis már meg sem kezdődtek a nyomozások, csupán megemlített tényként szerepelnek a nyomozati jegyzőkönyben.

- M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában