Helyi közélet

2011.11.12. 10:24

Ez történt pénteken Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Nézze meg, melyek voltak a pénteki nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

Nézze meg, melyek voltak a pénteki nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

Nyíregyháza - Idén dr. Hamar Péter irodalmár, Kulcsár Attila építész és Madarassy György festőművész érdemelte ki a rangos elismerést, a közönségdíj pedig a 4 for Dance csapatáé lett – távollétükben az egyik tag édesapja, Gáll Sándor (b) vette át a díjat.

Nyíregyháza - Pénteken tradícionális indiai tánccal, mandala kiállítással és hangfürdővel ünnepelték Nyíregyházán 11.11.11. különleges napját.

Nyíregyháza - A Zelk Zoltán Általános Iskola idén is megrendezte szokásos Márton napi lámpás felvonulását.

Záhony - Negyedik éve indították el a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban a szelektív hulladékgyűjtést. A PET palackok és a papírhulladékok külön válogatása mellett harmadik éve a palackok kupakjait is elkülönítve gyűjtik a kollégisták. 

A Vogue Modellügynökség több mint 300 jelentkezőből – szakmai zsűri segítségével választotta ki középdöntő keretében a legszebbekből a döntős mini, tini és felnőtt versenyzőket, akik izgalmas felkészítő táborban kezdték meg a végső finishre való felkészülést. 

Döge–Kisvárda – Gyermekkorom óta igen közel áll hozzám a rajzolás, s annak számos formája. Szinte minden szabadidőmet alkotással töltöttem (és töltöm mind a mai napig) – vallja magáról a fiatal, alig múlt 25 éves grafikus, Jánvári Nikoletta. A képzőművészeti ágak közül a grafikával foglalkozom a legszívesebben.

Kisvárda - Könnyű sérülés miatt vittek kórházba a mentők egy hölgyet péntek délután Kisvárdán, aki egy konyhatűz nyomán sérült meg. 

– Az egyszerűsített vállalkozói adó eltörlésének nem lesznek nyertesei, az állam és az adófizetői tábor is rosszul jár – summázza véleményét Vadász Tamás nyíregyházi vállalkozó, majd kifejti: az EVA tiszta viszonyokat teremtett, amit a kormány – ki tudja, miért – most páros lábbal rúg fel.

Nyírmihálydi, 2011. november 11., péntek (MTI) - Nyírmihálydiban január 15-én tartják az időközi polgármester-választást - ismertette a helyi választási bizottság döntését Illésné Karsai Krisztina, a szabolcsi település jegyzője pénteken az MTI-vel

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola MMK Műszaki Alapozó és Gépgyártástechnológiai Tanszékén (MAGT) üzembe helyezett új műszerek megismertetését célozta az a sajtótájékoztatóval egybekötött laborlátogatás, amelyre a közelmúltban került sor a kar épületében.

Nyíregyháza - 5-8. osztályos tanulókból szervezett csapatok érdekes, gondolkodtató feladatokban mérték össze anyanyelvi tudásukat a Gárdonyi Géza Tagintézményben szervezett Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei írásbeli fordulóján. 

Nyíregyháza - Nem csak erkölcsi kérdés megoldást találni a devizahitelesek gondjára, egy kormány gazdaságilag sem engedheti meg magánszemélyek tömeges tönkremenését, mert ez a gazdasági növekedés előfeltételeit roppantja meg – mondta péntek délután Nyíregyházán dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Nyíregyháza - A történelmi egyházak szerepe a mai magyar társadalomban címmel rendeztek egyházi fórumot pénteken a nyíregyházi városházán. A történelmi egyházak képviselőinek Szászfalvi László, az Igazságügyi Minisztérium  Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért felelős államtikára adott tájékoztatást a kormány egyházpolitikai céljairól, a kormány és az egyházak kapcsolatáról. 

Nyíregyháza - Két autó ütközött egymással Nyíregyházán péntek koradélután, ami személyi sérülést ugyan nem eredményezett, de óriási torlódást igen. 

Nyíregyháza - A Steiner-féle gyermekközpontú, képességfejlesztő pedagógiát alkalmazó alternatív iskola várja az érdeklődőket november 23-án 7.45-től a Kölcsey u. 8. szám alatt, ahol 1-12. osztályig megtekinthető a 8-9.40-ig tartó főoktatás.

Eperjeske - Pénteken dél körüli időben Eperjeske belterületén, egy lakóház udvarán holtan találták az ott lakó 59 éves férfit.

Fehérgyarmat - 2011. november 11-én 10.00 órai kezdettel került sor a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság új épületének ünnepélyes átadására.

Nyíregyháza - A Zay Anna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium hagyományőrző Zay Egészségmegőrzési Hetet rendez.

Nyírpazony - Nyílt tanítási napokat tartanak november 16-17-én és 21-22-én a nyírpazonyi Színi Károly ÁMK-ban.

Nyíregyháza - Hátrább az agarakkal! – tartja a mondás. Olykor viszont kifejezetten előnyös, ha fordítva fordul elő. Akár hiszik, akár nem: kiugró eredményt ért el magyar földön egy angol agár.

Nyíregyháza, 2011. november 11., péntek (MTI) - Kövér László szerint a Fideszen kívül jelenleg nincs olyan politikai erő, amelyik képes lenne a válságot kezelni és ki tudná vezetni az országot a gödörből.

Nyíregyháza - A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség tájékoztatása szerint a szálló por koncentrációja Nyíregyházán az egészségügyi határérték (50 mikrogramm/köbméter) alá csökkent. 

Vásárosnamény, Barabás - A Kárpátokért Egyesület megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet az önkéntesség népszerűsítésére.

Nyíregyháza, 2011. november 11., péntek (MTI) - A kölcsei határrendészeti kirendeltség parancsnokává nevezték ki Gere Zoltánt, Nyíregyháza volt rendőrkapitányát. Az ezredest pénteken iktatták be új hivatalába - közölte Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Fehérgyarmat, 2011. november 11., péntek (MTI) - Február elsejéig 4300 új rendőr kezdi meg munkáját - közölte Hatala József országos rendőrfőkapitány pénteken Fehérgyarmaton, ahol átadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város új kapitánysági épületét.

Gyulaháza - Az általános iskola névadójának, Dr. Kozma Pál emlékének tisztelgett Gyulaháza tanulóifjúsága és tantestülete az október 24-28. között tartott projekt-héten.

Több eset csupán megemlített tényként szerepel a nyomozati jegyzőkönyben

Nyíregyháza - „Elfogadhatatlannak tarjuk, hogy az új Munka Törvénykönyve olyan elemeket tartalmaz, amelyek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében különösen nehéz helyzetbe hozhatják a minimálbérből, a létminimumon élő munkavállalókat.

Budapest, 2011. november 11., péntek (MTI) - A volt kislétai polgármester tanúkénti meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere pénteken a Pest Megyei Bíróságon.

Nyíregyháza, 2011. november 11. (MTI) - Jenei Judit az első hölgy, Barta Éva a harmadik hölgy, Pásztor Pál Tamino és Fridrik Noémi  a második hölgy szerepében Wolfgang Amadeus Mozart: A varázsfuvola című operájának próbáján, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Miskolc, Nyíregyháza, 2011. november 11., péntek (MTI) - Visszavonták a szmogriadót Nyíregyházán, így annak riasztási és tájékoztatási fokozata sincs már érvényben - közölte a városháza sajtószolgálata pénteken az MTI-vel. Megszűnt a szmogriadó Miskolcon is.

Mátészalka - A Mátészalkán történt csütörtök esti tűz nyomán a nagykereskedés kb. 400 négyzetméteres raktárháza teljesen tönkrement.

Abban, hogy a rokkantsági nyugdíj teljes rendszerét át kell alakítani, szinte mindenki egyetért, kivéve a rokkantnyugdíjasokat. Alig van ennek az országnak olyan állampolgára, aki valamely hozzátartozója, barátja révén ne láthatná be e struktúra tarthatatlan hazugságát, ami százezrek számára teremtett újabb lehetőséget a közérdek kijátszására. Ratalics László jegyzete.

Mátyás királyhoz hasonlóan álruhát ölthetnének az országgyűlési képviselőink, hogy saját szemükkel láthassák, saját bőrükön érezhessék, személyesen is megtapasztalhassák, hogyan is élnek az emberek az egyes településeken a XXI. század elején. M. Magyar László jegyzete

Lebilincselő hírt kürtöltek világgá csütörtökön. Őrizetbe vette a román korrupcióellenes ügyészség Sorin Apostut.Ha valakinek nem csengene ismerősen a név: Kolozsvár polgármesterét gyanúsítják azzal, hogy felesége ügyvédi irodáján keresztül megközelítőleg százezer euró kenőpénzt fogadott el közbeszerzési pályázatok odaítéléséért. Ladányi Tóth Lajos jegyzete

Tuzsér - Nikoletta Tuzsérról érkezett a nap szépe fotózásra. A csinos lány nagyon szereti az állatokat, ezért a jövőben olyan helyen dolgozni szeretne, ahol sokat foglalkozhat velük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában