Helyi közélet

2011.11.05. 10:36

Ez történt pénteken Szabolcs-Szatmár-Beregben

Nézze meg, melyek voltak a legfontosabb események a pénteki napon Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

Nézze meg, melyek voltak a legfontosabb események a pénteki napon Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

Nyíregyháza - Álló Citroent tolt a lengyel kamion egy parkoló autóra Nyíregyházán, pont ott, ahol a másik oldalban amúgy is forgalomlassító demonstrációt tartottak a szakszervezet tagjai.

Budapest, 2011. november 4., péntek (MTI) - A szakszervezetek péntek reggel hét órakor megkezdett forgalomlassító demonstrációja a legtöbb helyszínen már véget ért, az MTI tudósítónak beszámolói szerint sehol nem történt rendkívüli esemény

Nyíregyháza - A Szmogriadó Bizottság mai döntésének értelmében (A rendkívüli szmog helyzetre tekintettel azonnali intézkedéssel, haladéktalanul megnyitják (november 5.) a forgalom előtt a Keleti körutat, így tehermentesítve a Jósa András Oktatókórház környékét és ezzel is csökkentve a belváros forgalmát.)

Nyíregyháza, Kisvárda - A munka törvénykönyve, a nyugdíjrendszer átalakítása és a szerzett jogok megvonása ellen tiltakoztak.

Záhony - Az egyoldalú szovjet harci cselekmények következtében öt magyar katona szenvedett mártírhalált 1956. november 4-én Záhonyban.

Nyíregyháza - A Kórusmuzsika Európa Nagydíjáért énekel a spanyolországi Tolosában november 5-én  17.30 órától a Cantemus Gyermekkórus Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével.

Nyíregyháza – A szén-monoxid (CO) mérgezés alattomos, veszélyét az jelenti, hogy színtelen, szagtalan, a levegőnél könnyebb, nem irritáló gáz. Ugyanakkor erősebben kötődik a vér hemoglobinjához, mint az oxigén, így megakadályozza, hogy a vér oxigént szállítson a létfontosságú szervekhez, elsősorban az agyhoz – tudtuk meg dr. Domokos Gabriellától, a Jósa András Oktatókórház sürgősségi Betegellátó Centrumának osztályvezető főorvosától.

Nyíregyháza – Félelem van az országban, az emberek rosszabbul élnek mint másfél éve – jelentette ki Halmi József, az MSZP megyei frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2011. november 4., péntek (MTI) - A munkanap-áthelyezés miatt szombaton változik a közösségi közlekedés menetrendje; a fővárosban a parkolásért is fizetni kell majd.

Nyíregyháza - A zene szeretetét nem lehet elég korán kezdeni.

Nyíregyháza - Péntek délután tartott sajtótájákoztatót a Lehet Más a Politika a belvárosban, a Kossuth téren. Az LMP azt javasolja, hogy a mai rendőrségi modellt egy közösségi rendőrség váltsa fel.

Nyíregyháza - Egy személyt vitt kórházba a mentő péntek délután Nyíregyháza Jósavárosból, miután végig döntötte a táblákat a Korányi Frigyes utcán. 

A demonstrációról kérdeztük olvasóink véleményét. 

Az RS Bútoráruház újra meghirdette országos gyermekrajz pályázat! A versenyre 4-10 éves korú gyermekek alkotásait várjuk. Az rajzokat a pályázóknak a Mikulásról kell készíteni.

Nyíregyháza - Ha hétfő reggel a szmoghelyzet megkívánja, korlátozhatják a gépkocsik forgalmát.

Nyíregyháza - November 4-én Nyíregyházán Dr. Kovács Ferenc polgármester kezdeményezésére immár harmadik alaklommal ült össze a Szmog Riadó Bizottság (SZRB), hogy elemezze és értékelje a beérkező légszennyezettségi és meteorológiai adatok alapján a környezetveszélyeztetés kockázatát.

Mátészalka - 2011. 10. 28-án, pénteken az őszi szünetet megelőző tanítási napot fergeteges Halloween – partyval zárták a mátészalkai Móricz Zsigmond Magyar - Angol Kéttannyelvű Általános Iskola diákjai, pedagógusai.

Baktalórántháza, Kisvárda - Baktalórántházán és Kisvárdán is tiltakoztak a Parlament Munkatörvénykönyvet illető döntései ellen. 

Kálmánháza - Egy éve elfogtak egy orvvadászt Kálmánházán, most ismét lecsaptak egyre, aki – úgy tudni – önkormányzati képviselő. A részletekről Kovács István, a Nimród vadásztársaság elnöke beszélt.

Nyíregyháza - Teljes lesz a csapat - mondhatnánk, hiszen egy nemrég született döntés értelmében 11 kijelölt gyalogátkelőhelyről döntött úgy az önkormányzat, hogy speciális, piros festéssel kiegészítve teszi biztonságosabbá.

Nyíregyháza - Az autós forgalmat érzékenyen lassította, a gyalogost csak részben korlátozta az útburkolati jelek festése péntek dél körül a nyíregyházi belvárosban.

Nyíregyháza, Mátészalka, Baktalórántháza - Szabolcs megyében négy helyen szerveztek forgalomlassító  demonstrációt az egykori rendvédelmi dolgozók.

Cégénydányád - Az őszi szünetben sem hagyjuk unatkozni gyermekeinket. 2011. október 29-én megrendezésre került, az első cégénydányádi számháború.

Záhony - A Halloween ünnepkör jegyében tökfaragó és rajzversenyt hirdetett meg az őszi szünidő előtt a határvárosi középiskola idegen nyelvi munkaközössége.

Cégénydányád - Immár hagyománnyá vált, hogy településünkön mesevetítést tartanak a gyerekeknek. Alkalmanként egy-egy délután összehívják a falu apraját, hogy egy valamilyen mesével elszórakoztassák őket. 

Nyíregyháza - Javában tartanak a sokak által csak "Gangesznak" ismert Toldi utcai Ér patak medrének korszerűsítési munkálatai.

„Légy felkészült! Találkozás katasztrófákkal és természeti csapásokkal” címmel rendezett a Magyar Vöröskereszt, a megyében 16 településen, önkéntesek részére Elsősegélynyújtó, és Lelki segítség nyújtó tréningeket.

Ramocsaháza, Baktalórántháza, Levelek - Áramlopások ellen tartott nagyszabású közös akciót a Rendőrség és az E.ON Energia Ellenőrzési Osztálya Ramocsaházán, Baktalórántházán és Leveleken.

Nyíregyháza - Aki hallotta már Berecz Andrást énekelni és mesét mondani, alig várja, hogy újból átélhesse az élményt, amit a szép magyar szó, a gyökereinket idéző dallam, az elgondolkodtató, s kacagást kiváltó történetek adnak. Az immár Kossuth-díjas művész november 10-én ismét Nyíregyházán lép fel, hogy színeket csempésszen a szürke hétköznapokba, s hogy észrevétlenül tanítson.

Miskolc, Debrecen, Szeged, 2011. november 4., péntek (MTI) - Az ország keleti részében az intenzív forgalom ellenére nem okozott jelentősebb fennakadásokat a közlekedésben a szakszervezetek péntek reggel 7 órakor megkezdődött forgalomlassító demonstrációja, csak Nyíregyházán alakult ki nagyobb torlódás; a forgalmat számos helyen rendőrök irányítják - jelentették az MTI tudósítói.

Nyíregyháza - Péntekre virradó éjszaka kaptak riasztást a nyíregyházi tűzoltók, mert gázmérgezés gyanúja merült fel egy Szarvas utcai társasházban. 

Nemcsak a nagyobb városokban, hanem a vidék kisvárosokban, sőt a falvakban is messze az egészségügyi határérték felett alakul a szálló por koncentrációja és több helyütt elérheti a szmogriadó tájékoztatási fokozatát is. Szmogriadó azonban itt nem rendelhető el. Még a természeti területeken is határérték felett van a szennyezőanyagok koncentrációja

Mostanában, minden év végén, amikor előkerül a kötelező gépjármű-biztosítás témája, szorongást és egyfajta káoszt érez minden autós. Záporoznak ránk, a jobbnál jobb ajánlatok: ez ezért olcsóbb, ez azért... Dankó Mihály jegyzete.

Budapest, 2011. november 4., péntek (MTI) - A szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el Budapesten pénteken reggel 6 órától Tarlós István főpolgármester, miután a kisméretű szálló por (PM10) egy napra számított átlageredménye november 2-án a főváros három, november 3-án pedig négy mérőpontján elérte és meghaladta a riasztási küszöbértéket (100 µg/m3) - jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal. Az intézkedés visszavonásig érvényes

Budapest, 2011. november 4., péntek (MTI) - Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Baktalórántháza - Patrícia, a baktalórántházi diáklány szüleit szeretné köszönteni a felvételekkel születésnapjuk alkalmából!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában