Helyi közélet

2011.11.07. 10:44

Fél év után búcsú a polgármesteri széktől

Géberjén - 2011. március 6-án időközi választáson lett Géberjén község polgármestere Tárkányi Sándor. Pár évvel korábban költözött a településre, s közéleti munkájával hamar kivívta a helybeliek bizalmát.

Géberjén - 2011. március 6-án időközi választáson lett Géberjén község polgármestere Tárkányi Sándor. Pár évvel korábban költözött a településre, s közéleti munkájával hamar kivívta a helybeliek bizalmát.Frissen megválasztott polgármesterként számtalan ötlete volt arra, hogy lehet a településen a gazdasági életet fellendíteni, hogyan lehetne idegenforgalmi központtá fejleszteni a Holt-Szamos mellett fekvő települést.

Október 20-i hatállyal azonban lemondott a polgármesteri tisztségéről Tárkányi Sándor, akit arról kérdeztünk meg, hogy milyen okok játszottak szerepet döntésében.

– A fő ok az volt, hogy a kitűzött programomat nem tudtam teljesíteni. Szerettem volna, ha  a település önellátásra rendezkedik be, s ennek keretében termeltünk volna zöldséget, tartottunk volna állatokat, azonban az önkormányzat költségvetéséből mindezt nem tudtuk megvalósítani. Nagy volt a hiány az önkormányzat költségvetésében, ráadásul az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok pályázatán az első körben nem is vehettünk részt – magyarázta Géberjén volt polgármestere.

– A második körben már pályázhattunk, több mint 60 millió forint támogatást kértünk a rendezetlen közüzemi számlák kiegyenlítésére, azonban mindösszesen csupán 3 millió forintot kaptunk, vagyis teljesen kilátástalan helyzetbe jutott a település. Én márciusban független polgármesterként nyertem meg a választást a Fidesz jelöltjével szemben. Feltételezem, hogy ez lehet az akadálya annak, hogy a falu nem kap több támogatást. Ha kormánypárti lesz majd az új polgármester személye, akkor talán több pénz jut Géberjénnek is. Most nem látok más lehetőséget a falu boldogulása érdekében. Ha én vagyok a gátja, akkor inkább felállok, s jöjjön új ember.

-M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában