Helyi közélet

2011.11.28. 14:36

Fidesz: ”Az eredmények alapján jó utakon jár Nyíregyháza”

Nyíregyháza - A Magyar Progresszív Intézet felmérése alapján a fővárosi önkormányzatok és a megyei jogú városok idei összevetésében Nyíregyháza az előkelő második helyet foglalja el. Az eredmény hátteréről tartott hétfő délelőtt sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP képviseletében dr. Adorján Gusztáv frakcióvezető és dr. Tirpák György önkormányzati képviselő.

Nyíregyháza - A Magyar Progresszív Intézet felmérése alapján a fővárosi önkormányzatok és a megyei jogú városok idei összevetésében Nyíregyháza az előkelő második helyet foglalja el. Az eredmény hátteréről tartott hétfő délelőtt sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP képviseletében dr. Adorján Gusztáv frakcióvezető és dr. Tirpák György önkormányzati képviselő.A frakcióvezető elmondta: – Teljes bizonyossággal állíthatom, hogy jó úton jár az új utakra lépő Nyíregyháza. Az elmúlt év 39. helyezése után ez a pozíció önmagáért beszél. Ez az eredménye annak, hogy az önkormányzat átlátható és következetes gazdaságpolitikát folytatott az elmúlt hónapokban. Az intézet figyelembe vette a rangsoroláskor az egy főre jutó adósságállományt, az útfejlesztések, beruházások számát, a jóléti juttatások mértékét. Kijöttünk abból az adósságspirálból, amibe az elmúlt években belekerültünk – tette hozzá dr. Adorján Gusztáv.

– A külterületekre vonatkozóan is pozitív változás történt az elműlt időszakban. Több, korábban kritikusnak mondott útszakasz vízelvezetését megoldottuk, és tovább dolgozunk ebben az ügyben. A belváros is új külsőt, arculatot kapott az Integrált városfejlesztési Stratégia révén. Dr. Tirpák György hozzátette: ebben a nehezebb időszakban el kell fogadnunk, hogy az önnkormányzatoknak vannak kötelezően elvégzendő feladatkörei, eddig is, és ezután is azok élveznek prioritást – mondta.

- Tarnavölgyi Gergely -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában