Helyi közélet

2011.11.20. 13:02

Gyakorlat keretében szólalnak meg a szirénák

Csenger, Fehérgyarmat, Kisvárda, Mátészalka, Nagykálló, Nyírbátor, Nyíregyháza, Nyírmada, Tiszavasvári, Vásárosnamény, Záhony - Országos lakossági riasztó és tájékoztató gyakorlattal egybekötött országos polgári védelmi mozgósítási gyakorlat  lesz november 21-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésében.

Csenger, Fehérgyarmat, Kisvárda, Mátészalka, Nagykálló, Nyírbátor, Nyíregyháza, Nyírmada, Tiszavasvári, Vásárosnamény, Záhony - Országos lakossági riasztó és tájékoztató gyakorlattal egybekötött országos polgári védelmi mozgósítási gyakorlat  lesz november 21-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésében.A gyakorlat első részében az országos lakossági riasztó és tájékoztató gyakorlat keretében a hivatásos katasztrófavédelmi szerv közérdekű közleményeinek ismertetése történik a jelentősebb médiaszolgáltatók bevonásával. A gyakorlat második részében, az országos polgári védelmi mozgósítási gyakorlat keretében, a megyében Csenger, Fehérgyarmat, Kisvárda, Mátészalka, Nagykálló, Nyírbátor, Nyíregyháza, Tiszavasvári, Vásárosnamény, Nyírmada és Záhony településeken mozgósításra kerülnek az előzetesen felhívással megjelenésre kötelezett gyorsreagálású polgári védelmi szervezetek (kb. 500 fő). A gyakorlat keretében, a koraesti órákban, a fenti településeken (Nyírmada kivételével) működésbe hozzák a lakossági riasztó eszközöket (szirénákat). A lakosság körében ne okozzon pánikot a „morgató”, csökkentett üzemű próbajelzést leadó sziréna, illetve ha a településen katasztrófavédelmi gépjárművek jelenlétét észlelik. A gyakorlat ideje alatt a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetével együttműködve egész napos önkéntes véradást is rendeznek Nyíregyháza és Fehérgyarmat véradó állomásokon 8 és 15 óra között, illetve Nyíregyháza, Fehérgyarmat és Nyírmada polgármesteri hivatalában 15 órától 20 óráig.Az önkéntes véradásra a mozgósított polgári védelmi szervezetbe beosztottakon kívül minden 18 és 60 év közötti állampolgárt várnak,  aki segíteni tud a beteg, ápolásra szoruló és műtétre váró embertársaiknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában