Helyi közélet

2011.11.03. 07:08

Ha pár évvel idősebb lennék...

Milyen jó is lenne pár évvel idősebbnek lenni, mert akkor már legalább tudnám, hogy hova is jutott Magyarország ebből a nagy káoszból. M. Magyar László jegyzete

Milyen jó is lenne pár évvel idősebbnek lenni, mert akkor már legalább tudnám, hogy hova is jutott Magyarország ebből a nagy káoszból. M. Magyar László jegyzeteMert egyelőre az „új Magyarország” képe még nem nagyon rajzolódott ki, az elmúlt hónapokban elégedetlenek sokasága vonult nap mint nap az utcára. Az utcán fejezték ki tiltakozásukat a közelmúltban a rendvédelmi dolgozók, a felsőoktatásban tanuló hallgatók, a sajtószabadságot másként értelmezők, most pedig a taxisok bénították meg a főváros közlekedését.

Meglehetősen ellentmondó hírek látnak napvilágot az új közoktatási törvénnyel kapcsolatban is. Egy tanulmány szerint több mint tízezer pedagógus munkája válik feleslegessé a következő években a közoktatási rendszer átalakítása miatt. A törvénnyel rövid távon több tízmilliárdot megspórol az állam, de a tanulmány szerint ennek lehetnek káros hatásai: tömegesen kerülhetnek az utcára képzetlen fiatalok, falvak néptelenedhetnek el.

Lehetne még folytatni sort, hiszen ott az üzemanyag-drágulás és az áfaemelés is, de a fizetés csak nem akarja követni ezt a növekvő tendenciát. A rendszerváltás óta azt várjuk, hogy egyszer majd jobb legyen. Vajon ha pár évvel idősebb lennék, tudnék mit mesélni...?!

- M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában