Helyi közélet

2011.11.16. 09:31

Katasztrófavédelmi gyakorlat megyeszerte

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2011. november 21-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésével, országos lakossági riasztó és tájékoztató gyakorlattal egybekötött országos polgári védelmi mozgósítási gyakorlat levezetésére kerül sor.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2011. november 21-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésével, országos lakossági riasztó és tájékoztató gyakorlattal egybekötött országos polgári védelmi mozgósítási gyakorlat levezetésére kerül sor.A gyakorlat első részében, az országos lakossági riasztó és tájékoztató gyakorlat keretében a hivatásos katasztrófavédelmi szerv közérdekű közleményeinek ismertetése történik a jelentősebb médiaszolgáltatók bevonásával.

A gyakorlat második részében, az országos polgári védelmi mozgósítási gyakorlat keretében, a megyében Csenger, Fehérgyarmat, Kisvárda, Mátészalka, Nagykálló, Nyírbátor, Nyíregyháza, Tiszavasvári, Vásárosnamény, Nyírmada és Záhony településeken mozgósításra kerülnek az előzetesen felhívással megjelenésre kötelezett gyorsreagálású polgári védelmi szervezetek (kb. 500 fő).

A gyakorlat keretében, a koraesti órákban, a fenti településeken (Nyírmada kivételével) működésbe hozzák a lakossági riasztó eszközöket (szirénákat).

A lakosság körében ne okozzon pánikot a „morgató”, csökkentett üzemű próbajelzést leadó sziréna, illetve ha a településen katasztrófavédelmi gépjárművek jelenlétét észlelik.

Egész napos önkéntes véradás

A gyakorlat ideje alatt a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetével együttműködve, egész napos önkéntes véradást szervezünk Nyíregyháza és Fehérgyarmat véradó állomásokon 08.00-15.00-ig, illetve Nyíregyháza, Fehérgyarmat ésNyírmada Polgármesteri Hivatalokban 15.00-20.00-ig.

Az önkéntes véradáson a mozgósított polgári védelmi szervezetbe beosztottakon kívül, minden 18 és 60 év közötti életkorú állampolgárt hívunk és várunk, aki segíteni tud a beteg, ápolásra szoruló és műtétre váró embertársainknak.

A gyakorlat nem valós eseményeken alapszik, hanem fiktív, kitalált katasztrófahelyzeten.

A nem mozgósított lakosságnak a médiákon keresztül leadott közlemények figyelmes meghallgatásán és az önkéntes véradáson történő részvételen kívül nincs más teendője.

A feladat fontosságára való tekintettel kérem a lakosság megértését és a gyakorlathoz történő fegyelmezett hozzáállását. 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában