Helyi közélet

2011.11.10. 09:50

Kétségbeesett kiáltás egy nyílt levélben

Géberjén - Géberjén volt polgármestere nyomatékosítani szeretné az ország vezetői számára, hogy sokkal súlyosabb a helyzet, mint gondolják.

Géberjén - Géberjén volt polgármestere nyomatékosítani szeretné az ország vezetői számára, hogy sokkal súlyosabb a helyzet, mint gondolják.Nyílt levelet írt Tállai András önkormányzati államtitkárhoz Tárkányi Sándor, Géberjén község napokban lemondott polgármestere. A település volt vezetőjét arról kérdeztük meg, mi késztette levelének megírására.

Legyen vizsgálat!

– Tulajdonképpen ez egy válasz arra a levélre, amely november 4-én érkezett a nevemre. S azért nyílt levél, mert úgy gondolom, hogy a felvetett téma nemcsak Géberjént érinti, hanem még nagyon sok települést. A nyílt levéllel nyomatékosítani szeretném az ország vezetői számára, hogy sokkal súlyosabb a helyzet, mint azt Budapesten a minisztériumban gondolják. A levelemben felvázoltam Géberjén helyzetét: a II. ütemre benyújtott pályázatunkra – amelyben valamivel több mint 60 millió forintot kértünk –, csupán 3 millió forint támogatást kapott az önkormányzat. Megírtam az államtitkárnak, hogy nem értem ezt a lépést, hiszen az önkormányzatunk hiánya nem hárommillió forint, hanem több mint hatvanmillió. Ez nem „feltupírozott” szám, hanem tény. A valóság. Miből rendezze a hiányzó összeget az önkormányzat? Géberjén önhibáján kívül hátrányos helyzetben lévő település, a bevételét növelni nem képes. Ezek szerint a Belügyminisztérium hárommillió forintot ismer el önhibánkon kívülinek?! A többi adósság a mi hibánk? Amennyiben így gondolják, kértem, legyen vizsgálat. Ha bebizonyosodik, hogy hanyagul gazdálkodott bárki is az elmúlt években az önkormányzatnál, akkor nevezzék meg a felelősöket, állítsák őket bíróság elé. De ha önhibánkon kívül kerültünk ebbe a nehéz helyzetbe, akkor segítsenek.

Az utolsó órában

– Megírtam azt is, hogy alsó- és felsőtagozatos iskolát, óvodát, körjegyzőséget, települést működtetünk. Életekről, gyerekekről, sorsokról van szó. Az utolsó órában vagyunk, azért is kértem kétségbeesve a segítségét.

– Végül megírtam azt is, hogy lemondtam polgármesteri tisztségemről annak reményében, hátha egy kormánypárti polgármesternek jobban mennek majd a dolgok. Mert az ember kétségei között mindenre gondol. Erre is. Ne legyek én a gátja a kilábalásnak...

- M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában