Helyi közélet

2011.11.02. 12:18

Kokain argentin szivarokban Nyírteleken

Nyírtelek - Előzetes bűnügyi információk alapján 28-án tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi osztálya házkutatást egy nyírteleki nő házában.

Nyírtelek - Előzetes bűnügyi információk alapján 28-án tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi osztálya házkutatást egy nyírteleki nő házában.A nyomozati cselekmény végrehajtása során egy csomagot találtak, amit Argentínában, Buenos Aires-ban adtak postára, és amelynek tartalma egy 20 db szivart tartalmazó doboz volt. A Rebeka névre hallgató kábítószer kereső szolgálati kutya a szivarokat megszagolva egyértelműen kábítószer jelenlétét jelezte. A nyomozók alapos vizsgálata során a szivarok belsejében darabonként kb. 20 gramm kábítószer gyanús fehér port találtak. Az előzetes szakértői vélemény és a kábítószer gyorsteszt eredménye alapján a fehér por nagy tisztaságú kokain, amelynek a mennyisége összesen 220 gramm.

A lakás tulajdonosa elmondta, hogy gyermekének nigériai állampolgárságú édesapja küldette címére a csomagot. A férfi jelezte, hogy érkezni fog egy csomag, amely az övé és majd jelentkezni fog érte. A nyomozók ezt nem várták meg, a férfit egy budapesti szórakozóhelyen elfogták, és őrizetbe vették.

A 29 éves nigériai férfit a rendőrség visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja, az elvégzett drogteszt a férfi szervezetében is kábítószer hatóanyagainak jelenlétét mutatta ki. A bíróság a rendőrség kezdeményezésére a férfit előzetes letartóztatásba helyezte - tájékoztatta portálunkat Fedor Rita rendőr főhadnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában