Helyi közélet

2011.11.29. 12:34

Lezárult a kkv-szektor fejlesztésére indított magyar-román projekt

Nyíregyháza, 2011. november 29., kedd (MTI) - Száz magyar és román kis- és középvállalkozás vett részt abban a speciális, a szektor fejlesztését célzó 50 ezer euró összértékű programban, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Szatmárnémeti Kereskedelmi Ipari és Agrárkamara indított el; a projekt zárókonferenciáját kedden tartották Nyíregyházán.

Nyíregyháza, 2011. november 29., kedd (MTI) - Száz magyar és román kis- és középvállalkozás vett részt abban a speciális, a szektor fejlesztését célzó 50 ezer euró összértékű programban, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Szatmárnémeti Kereskedelmi Ipari és Agrárkamara indított el; a projekt zárókonferenciáját kedden tartották Nyíregyházán.A 95 százalékban uniós és kormányzati támogatásból finanszírozott "Beptra - A legjobb gyakorlatok kis- és középvállalkozások számára" címet viselő kezdeményezés keretében tréningeket és képzéseket szerveztek a turizmus, az élelmiszeripar, a kereskedelem, az építőipar és a humánerőforrás-gazdálkodás területén tevékenykedő magyar és román vállalkozások, valamint vállalkozók számára - mondta Mészáros Éva, a szabolcsi iparkamara PR és kommunikációs vezetője az MTI-nek.

A tréningek során a vállalkozók a napi gyakorlatban alkalmazható közvetlen ismereteket kaptak. A programon neves előadók adtak tájékoztatást a témák aktuális kérdéseiről és biztosítottak lehetőséget a személyes konzultációra, a vállalkozások pedig szakmai találkozók keretében mutathatták be a legjobb gyakorlataikat, melyeket a határ túloldalán lévő vállalkozói partnerek hasznosíthatnak - ismertette Mészáros Éva.

A kamarai koordinátor közlése szerint elsősorban az építőipar és az élelmiszeripar területén jelezték a vállalkozások, hogy részt kívánnak venni a képzési program folytatásában. Ennek elindítására jelenleg forrást keres a kamarai szervezet.

Mészáros Éva elmondta: annak érdekében, hogy a projekt eredményeit mások is megismerhessék, a két partnerkamara szakmai kiadványt készít, melyben az 50-50 magyar, illetve román vállalkozás teljes adatbázisát közzéteszik magyar, angol és román nyelven. A tervek szerint a kiadvány a szabolcsi kereskedelmi és iparkamara saját honlapján is elérhető lesz.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában