Helyi közélet

2011.11.23. 18:33

Magyarországon halad a vatikáni karácsonyfa

Záhony - Szerda délután a Záhony-Csap közúti határátkelőn átgördült Magyarország területére az a fenyő, amely a vatikáni Szent Péter téren fog pompázni az idei karácsonyon.

Záhony - Szerda délután a Záhony-Csap közúti határátkelőn átgördült Magyarország területére az a fenyő, amely a vatikáni Szent Péter téren fog pompázni az idei karácsonyon.A túlméretes szállítmány – az előzetes egyeztetéseknek köszönhetően – zökkenőmentesen lépte át az országhatárt – írja a kárpátaljai UA-Reporter hírportál.

A 70 méter magas, 720 ágú, 5 tonnás fenyőt a hét elején vágták ki a kárpátaljai Rahó térségében. Miután a katasztrófavédelem munkatársainak közreműködésével acélkábelekkel körbetekerve „becsomagolták”, a kivágás helyszínéről helikopterrel szállították el a mintegy 40 kilométerre fekvő Nagybocskóra, ahol egy speciális utánfutóra helyezték. A fát innen – a sajtóhírek szerint – egy túlméretes szállítmányok továbbítására szakosodott szlovéniai cég juttatja el, mintegy 30 ezer eurós költséggel Rómába.

Mint ismeretes, az idén Ukrajnát érte az a megtiszteltetés, hogy gondoskodjék a központi vatikáni karácsonyfáról. A fenyőn kívül az adományozó ország – ezúttal Ukrajna – az ünnepek során színes műsorok keretében mutatja be a honi karácsonyi népszokásait, az ünnepi daloktól a betlehemi játékokon át a kántálási érdekességekig.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában