Helyi közélet

2011.11.07. 07:38

Tudomány ünnepe - Programok Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Konferenciákat, tudományos tanácskozásokat és szimpóziumokat rendeznek a Tudomány ünnepe alkalmából novemberben Nyíregyházi Főiskolán.

Nyíregyháza, 2011. november 7., hétfő (MTI) - Konferenciákat, tudományos tanácskozásokat és szimpóziumokat rendeznek a Tudomány ünnepe alkalmából novemberben Nyíregyházi Főiskolán.A helyi rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóját november 17-én tartják, ekkor kerül sor a főiskola akkreditációs tanúsítványának, valamint az Akadémiai Dolgozói Minőség Díj, a Hallgatói Tehetség Díj és a Tudományért-Művészetért elismerések átadására - tájékoztatta Nagy Balázs sajtóreferens pénteken az MTI-t.

Az eseményt követő plenáris előadásokon a teljesítményfokozás genetikai háttérről, a játékelméletről, valamint a magyar-ukrán nyelvi-irodalmi kapcsolatokról hallhatnak az érdeklődők. A Magyar Tudományos Akadémia megalapításáról a főiskola karai külön-külön is megemlékeznek: a bölcsészettudományi karon a nyelvészeti és irodalomtudományi kutatásokról, az orosz-ukrán-ruszin régiós nyelvi kapcsolatokról tartanak előadásokat.

A Gazdasági és Társadalomtudományi Kar ad otthont a Tudomány az útkeresés szolgálatában nemzetközi konferenciának, a műszaki karon pedig az élelmiszeripari technológiák és a környezetvédelem aktuális kérdéseiről értekeznek a résztvevők. A matematikai és informatikai intézet programjai közül kiemelkedik az autonóm mobil robotok és humanoidok kutatásáról szóló előadás, a pedagógia témájában pedig A kora-gyermekkor pedagógiája és pszichológiája címmel rendeznek tanácskozást a Nyíregyházi Főiskolán.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában