Helyi közélet

2011.11.13. 12:15

Vendégsorok: Döntött a közönség

Ha annyiszor követnék a Való Világ - a szappanoperának is gyenge - műsorát, mint amennyiszer én rákapcsolok, akkor aligha lenne a nézettség élbolyában. <strong>Angyal Sándor jegyzete</strong>

Ha annyiszor követnék a Való Világ - a szappanoperának is gyenge - műsorát, mint amennyiszer én rákapcsolok, akkor aligha lenne a nézettség élbolyában. Angyal Sándor jegyzeteAz illetékes csatorna már Alekosz idején megutáltatta velem ezt a művirágéletet, különösen a menyasszony választáskor, ami ugye ráadás volt a nagy sikerre való tekintettel. Nem hinném, hogy egyedül lennék az az elvetemült prüd pali, aki kiütést kapott már az ő idejében ettől a minősithetetlen „minőségtől”, különösen a nagy dorbézolásoktól, miközben a háromgyermekes családfők éppen elveszítették munkahelyüket, segélyre kényszerültek. Odabenn pedig folyt a pezsgő, fogytak a finom falatok, miközben tobzódott a trágárság, a nagyképűség, a magamutogatás, no és a szeksz. 

Láttam a hosszú sorokat, akik a VV5 vetélkedőjére castingoltak, s arra gondoltam, miért háborgok, hiszen ha ez kell a népnek, akkor a kereskedelmiadó ezt népszerűsíti. Belenéztem rövid időre egy-egy részletbe, s bár azt hittem, hogy a VV4-nél már nincs lejjebb, csalódnom kellett. Tapasztalnom kellett, hogy a káromkodás meg a trágárság egyáltalán nem a férfinép privilégiuma. Ebben a sorozatban a legdurvább kifejezéseket is csakhogynem kötőszóként használják a leginkább melltartóban és tangában járkáló hölgyek, mutogatják a műtestüket, élén a szilikonmellel. Hadd tanuljon az a gyerek, aki még a késői órán is ébren van, különben mi lesz a sok nyállal. Hanem láss csodát! A játékszabály szerint úgy fogyatkoznak a versenyzők, hogy hetente egy kiesik közülük, méghozzá a közönség szavazatai alapján. Aki kevesebbet kap, annak kint a helye – mondták többen is a bentlévők közül. Aztán jött az eredmény: a különben csendes és normális Csaba kitessékelte a villából a kubai „csődört”, aki végig azt hitte, hogy körölötte forog  világ. Egy hét mulva pedig jött az újabb megrázó eredmény: a közönség szavazataival fejezte ki, hogy sokkal többre értékeli az észt, mint a testet, s a jogászlány 75 százalékos fölénnyel küldte vissza kacéros ellenfelét, jóllehet odabent nem volt népszerű, még kampánybeszédre sem vállalkozott mellette senki. Úgy látszik, a közönség kész észheztérni, s nem jutalmazza a silányságot. Ha a valódi Való Világban is szaporodnak ezek a példák, nem is lesz rossz itt élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában