Helyi közélet

2011.12.14. 15:45

Akadálymentes kapitányságok Nyíregyházán és Tiszavasváriban

Nyíregyháza, Tiszavasvári - A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek megteremtése: akadálymentesítés” című pályázatok keretében 2011. november 30-ig valósult meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság két rendőrkapitányságának a Tiszavasvári és a ének komplex akadálymentesítése. Az épületeket 2011. december 14-én ünnepélyes keretek között adták át.

Nyíregyháza, Tiszavasvári - A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek megteremtése: akadálymentesítés” című pályázatok keretében 2011. november 30-ig valósult meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság két rendőrkapitányságának a Tiszavasvári és a ének komplex akadálymentesítése. Az épületeket 2011. december 14-én ünnepélyes keretek között adták át.A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulnak meg. A Nyíregyháza Rendőrkapitányság 18.712.886 Ft támogatásból, míg a Tiszavasvári Rendőrkapitányság 14.417.770 Ft pályázati forrásból valósította meg a beruházást.

Az akadálymentesítési projekt magában foglalja az épületek bejáratához vezető járdán a fizikai akadályok lebontását, a bejáratokhoz közel akadálymentesített parkoló-férőhely kialakítását, az épületen kívüli-belüli közlekedés akadálymentesítését, akadálymentes ügyfélforgalmi pult, váróhely, valamint vizesblokk kialakítását. Kialakítják a fogyatékkal élő emberek tájékozódását segítő támogató eszközök elérhetővé tételét, információs rendszer kialakítása (sík- és Braille-írásos információs táblák elhelyezése, indukciós hurokrendszer kiépítése, burkolati vezető- és védősávok kialakítása, lépcső élek, kapaszkodók, ajtótok és kilincsek kontrasztos megjelölése).

 

A projekt keretében információs füzeteket készítünk Braille írással, amelyben bemutatjuk a szervezetünk működését, valamint az általunk nyújtott közszolgáltatásokat. A kiadvány egyben prevenciós kiadvány is, tartalmazza a fogyatékkal élő lakossági csoportot veszélyeztető bűncselekmények elkerülésének lehetséges eseteit.

A megvalósuló projekt elősegíti az időskorú, beteg, mozgásukban vagy kommunikációjukban illetve egyéb okból akadályozott emberek közszolgáltatásokhoz egyenlő eséllyel történő hozzáférését. Ezen társadalmi csoportok kiemelten veszélyeztetettek, gyakrabban válnak bűncselekmények áldozataivá, többször éri őket atrocitás. A tapasztalatok alapján ezek az emberek nehezebben fordulnak segítségért, az épített környezet akadályait leküzdve, saját belső lelki korlátaikkal is meg kell birkózniuk, hogy problémáikról beszéljenek, a sérelmükre elkövetett bűncselekmények miatt feljelentést tegyenek - tájékoztatta portálunkat Hajas Zoltán rendőrségi sajtószóvivő-helyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában