Helyi közélet

2011.12.17. 11:05

Ez történt pénteken megyénkben!

Nézze meg, melyek voltak a pénteki nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Beregben!

Nézze meg, melyek voltak a pénteki nap legfontosabb eseményei Szabolcs-Szatmár-Beregben!

Nyíregyháza - Roadshow keretében mutatkozott be Futurobi, az Interaktív Multimédiás Ökojátszóház kabalafigurája az E-Misszió Egyesület szervezésben pénteken a Kölyökvárban.

Nyíregyháza - Jósavárosi Művelődési házban (Nyíregyháza, Május 1. tér 10/a) december 22-én, csütörtökön 14-16 óra között karácsonyi családi játszóház várja az érdeklődőket, akik ajándékokat és karácsonyi díszeket is készíhetnek.

Nyíregyháza, 2011. december 16., péntek (MTI) - Öt órára nőtt a kilépő kamionok átkelési várakozási ideje a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson péntek esetére - közölte a rendőrség a honlapján.

Nyíregyháza - Teli puttonnyal érkezett pénteken az Együtt Egymásért-Kelet Magyarországon Egyesület télapója a megyei könyvtárba, ahol mikuláscsomaggal kedveskedett a Területi Gyermekvédelmi Központ Nevelő Hálózatának ellátásában nevelkedő gyerekeknek. 

Nyíregyháza - Több mint 150 gyermek részvételével rendeztek látványos karácsonyi ünnepséget pénteken, a Százszorszép Óvoda Kállói úti tagovodájában. 

Nyíregyháza  – A világon egyetlen olyan temető sincs, ami rentábilisan működne – mondta Szekrényes András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója a csütörtöki közgyűlésen, még mielőtt a testület döntött volna a január elsejétől érvényes új temetői díjakról.

Nyíregyháza - Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából „Vándorélet” - Liszt Ferenc nyomában címmel zenei-műveltségi vetélkedőt rendezett a Jeunesses Musicales Egyesület Kárpát-medencei középiskolás csapatok részére.

Rudolf Gergely a „Kérlek, segíts…” alapítványon keresztül halmozta el ajándékokkal a beteg gyerekeket.

Nyíregyháza - Mint ahogy arról beszámoltunk, a megyei önkormányzatok intézményfenntartói szerepe januártól megszűnik, a ma még hozzájuk tartozó oktatási, szociális, kulturális és sportintézmények pedig nagyrészt a megyei kormányhivatalokhoz kerülnek.

Nyíregyháza - December 18-én lesz az idei utolsó Vasárnapi Manó Matiné a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrumban. 

Nyíregyháza - Az ünnepek ideje alatt, december 23-től 2012. január 2-ig átmenetileg felfüggeszti a lejárt tartozás miatti gázszolgáltatás kikapcsolásokat a Tigáz Zrt. lakossági ügyfeleinél. 

Nyíregyháza – A temetkezési és a tömegközlekedési díjak mellett drágulni fog a szemétszállítás díja is Nyíregyházán. A jövőben szeretnénk kidolgozni egy olyan koncepciót, ami igazságosabbá teheti a szemétszállítási díjak fizetését – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Lengyel Gábor.

Nyíregyháza - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy 2012. január 7-től új helyen, Nyíregyházán, a Tüzér u. 2-4. szám alatt működteti ügyfélszolgálatát.

Nyírbátor - Inkubátorházat avattak pénteken Nyírbátorban. Az intézmény létesítésével a nyírbátori önkormányzatnak az a célja, hogy a térségben rejlő innovációs lehetőségeket működő vállalkozássá, illetve termékké fejlessze, üzleti alapokra helyezze, valamint az ipari parkban működő, újonnan betelepülő kezdő, vagy új fejlődési szakaszba lépő mikro- és kisvállalkozások növekedési pályára állását elősegítse.

Nyírtura - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Egyenlőre nem kell nagyobb forgalomra számítani a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei határátkelőknél az adventi időszak miatt. Ugyan évek óta tendencia, hogy a határszélen élők előszeretettel járnak ki a szomszédos Ukrajnába és Romániába vásárolni, az igazi forgalom növekedés az ünnepek előtti hétvégére várható.

Nyíregyháza - December 08-án az Együtt Veled Alapítvány fiataljai részt vettek egy kedves barátjuk, Csorba Bertalan, kortárs költő második, Hosszú az út című könyvének ismertetőjén.

Nyíregyháza - A Móricz Zsigmond Megyei Könyvtár Jósavárosi fiókkönyvtárában az olvasókör tagjai karácsonyi előzetes ünnepséggel zárta az évet.

Borbánya - Borbányára is megérkezett a mindenki Karácsonyfája. 

Mátészalka - Richter Mónika, a mátészalkai Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola 6/A. osztályos tanulója - aki önszorgalomból tanult meg 10 ujjal számítógép billentyűzeten írni - a novemberben tartott országos gépíróversenyen, a magyar nyelvű gépírásban, az angol nyelvű gépírásban és a német nyelvű gépírásban is első-első helyezést ért el „gyermek” kategóriában.

Nyírtelek - Az ünnep, a várakozás, a szeretet, az összetartozás hangulatához hozzátartoznak a meghitt és szép dallamok. Így a hagyományoknak megfelelően az idén is Adventi-Karácsonyi Koncertre várták Nyírteleken a lakosságot.

Budapest, 2011. december 16., péntek (MTI) - Január elsejétől 5-16,6 százalék között emelkednek egyes postai díjak egy nemzeti fejlesztési miniszteri rendelet értelmében - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Nyírbátor, 2011. december 16., péntek (MTI) - Átadták a csaknem 400 millió forintból, ötven százalékban állami és uniós támogatásból felépített új vállalkozói inkubátorházat pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

A Szabolcs Volán Zrt. értesíti Tisztelt Utasait, hogy a karácsonyi és újévi ünnepek körüli napokon a helyi autóbuszjáratait az alábbi menetrendi naptár szerint közlekedteti.

Tunyogmatolcs - A kosárfonás inkább téli munka, hiszen tavasszal meg nyáron ott a kert, a virágok átültetése, így csak ritkán jut rá idő. Ezt vallja Lakatos Pál tunyogmatolcsi lakos is, aki ezt a nagyon ősi mesterséget oly hűségesen űzi.

Nyíregyháza - Az idei év utolsó ülését tartotta pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Államigazgatási Kollégium a Megyeházán.

Záhony - A napokban 15. alkalommal indultak kárpátaljai adományozó útra a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai.

Nyíregyháza - Az ünnepek ideje alatt, 2011. december 23-től 2012. január 2-ig átmenetileg felfüggeszti a lejárt tartozás miatti gázszolgáltatás kikapcsolásokat a Tigáz Zrt. lakossági ügyfeleinél.

Két jeles évfordulóról emlékeznek meg Norvégiaszerte idén: 150 éve született a sarkkutató, tudós és diplomata Fridtjof Nansen, és 100 éve hódította meg Roald Amundsen a Déli-sarkot.

Mátészalka, Budapest - Richter Mónika a mátészalkai Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola 6/A. osztályos tanulója - aki önszorgalomból tanult meg 10 ujjal számítógép billentyűzeten írni - a 2011. novemberében megtartott országos gépíróversenyen magyar nyelvű gépírásban 1., angol nyelvű gépírásban 1., és német nyelvű gépírásban 1. helyezést ért el "gyermek" kategóriában.

Miskolc - Pénteken az átmeneti kevésbé felhős idő után nyugat felől ismét megvastagszik a felhőzet, és eleinte északon, majd egyre töbfelé kezdődik esőzés. Várhatóan az éjszakai órákban lesz a legintenzívebb a csapadékhullás, több helyen 10-30mm mennyiségű esőre van kilátás.

Nyíregyháza - A karácsonyi ünnepek közeledtével a 2Step Hip Hop Dance Crew táncosai minden évben egy felejthetetlen estével kedveskednek a tánc iránt érdeklődőknek. Érdemes ellátogatni!

Megdöbbentő a hír: egy 56 éves férfi szíven szúrta magát a veszprémi nyugdíjbiztosítóban, mert egy határozat értelmében csökkentették a rokkantsági nyugdíját. M. Magyar László jegyzete

Pátroha - Henrietta pátrohai diáklány, aki ezekkel a képpekkel szeretett szüleinek, és párjának szeretne kedveskesni, és reméli, hogy mindannyian nagyon büszkék lesznek rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában