Helyi közélet

2011.12.30. 16:45

Lezárták a Temető Főkönyvet

Nyíregyháza - Az előző évhez képest több születést regisztráltak a megyeszékhelyen.

Nyíregyháza - Az előző évhez képest több születést regisztráltak a megyeszékhelyen.Az esztendő utolsó napján lezárták a Temetői Főkönyvet a Városházán. Az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón Jászai Menyhért alpolgármester dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző és Szekrényes András, a Temetkezési Vállalat igazgatójának társaságában tájékoztatta a sajtó képviselőit a 2011-es esztendő anyakönyvei eseményeiről.

Viszonylagos növekedés

– Ha a születések számát nézzük( idén 3169), akkor a tavalyi évhez (3152) képest több gyermek látta meg a napvilágot Nyíregyházán, bár ez még mindig jóval elmarad a 2007-es évben (3703) tapasztaltakhoz képest. Örömteli továbbá a házasságkötések emelkedő száma (idén 615 alkalom), ami az elmúlt négy évhez képest is növekedést mutatott.

A Temetkezési Vállalat részéről Szekrényes András is értékelte az évet.

– Kevesebb temetés volt idén mint tavaly, az elmúlt tíz esztendő tekintetében a legkevesebb. Az is megfigyelhető, hogy egyre inkább növekszik a hamvasztások száma. Jövőre várhatóan módosul a temetkezési törvény, ami alapján reméljük, hogy a temettető költségei csökkenhetnek majd. Ebben az évben 76 alkalommal vitték haza az urnát, ami a legtöbb esetben anyagi okokból történt.

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában