Helyi közélet

2011.12.04. 12:31

Nagysikerű szivárványos záróest a kultúrházban

Tunyogmatolcs - Hatalmas sikerrel zárta az évet a Tunyogmatolcsi Művelődési Ház. Első alkalommal köszönthették vendégfellépőként a csengeri Szivárvány Színtársulatot, akik óriási sikert arattak a teltházas színházteremben.

Tunyogmatolcs - Hatalmas sikerrel zárta az évet a Tunyogmatolcsi Művelődési Ház. Első alkalommal köszönthették vendégfellépőként a csengeri Szivárvány Színtársulatot, akik óriási sikert arattak a teltházas színházteremben. A közönség lélekszáma megközelítette a régen várt 300-as számot. A 6 fős amatőr színjátszó csoport elhozta a településre Hans Sachs két darabját: az ellopott kakas és a meghótt férj című vásári komédiát. A két műsorszám között vendégelőadó tartott mesefelolvasást a gyerekeknek, akik ezután a mikulás és a krampusz ajándékait fogadták kitörő örömmel. „ Társulatunk 2006-ban jött létre, s azóta a Debreceni Betlehemes Fesztivál állandó résztvevői vagyunk. Tavaly az Amatőr Színjátszó Fesztiválon elismerő oklevelet kaptunk, és a legjobb férfi szerep megformálásáért én kaptam nőként egy alakítási díjat. A fesztiválon szereplők közül csak 5 ember kapott ilyen elismerést.”- mondta el Nagy Imréné Ancsa, aki a vezetője a sikeres amatőr csapatnak. A taps, az éljenzés szüntelen volt a rendezvény befejezéséig. Ráadásként a végén mindenki együtt nevethetett a meglepetés produkción, mely a településről készített leghíresebb verset, a Petőfi Sándor által egykor írt Kurta Kocsma című költemény japán változatát mutatta be. Az előadásnak köszönhetően a publikum jobban megismerhette a német drámaíró műveit, kinek bölcs intelmeit remélhetőleg csak követni fogják: „civakodásnál jobb a snapsz, ezt üzeni nékünk Hans Sachs!”

  - Széles Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában