Helyi közélet

2011.12.13. 07:11

Napirend előtt

Nagyon sokan várták Orbán Viktor miniszterelnök hétfői, napirend előtti országgyűlési felszólalását. Az előzmények ismertek. Az eurózóna válsága miatt a következő év viharos lesz Európában és Magyarországon is, ami jelentős kihatással van a költségvetésünkre és benne a magyar állampolgárokra. Dankó Mihály jegyzete

Nagyon sokan várták Orbán Viktor miniszterelnök hétfői, napirend előtti országgyűlési felszólalását. Az előzmények ismertek. Az eurózóna válsága miatt a következő év viharos lesz Európában és Magyarországon is, ami jelentős kihatással van a költségvetésünkre és benne a magyar állampolgárokra. Dankó Mihály jegyzeteBár a miniszterelnök rengeteg pozitívumot elmondott az elmúlt évről, a neheze még most következik. Természetesen, mit annyi mást, ezt sem fogadta teljes egyetértés, s ez így van rendjén. De vajon kinek van igaza? Már annyit csalódtak a választók az elmúlt húsz évben, hogy azt sem hiszik el, amit látnak.

Én szívem szerint az „egyszerű” átlagember fejével gondolkodnék. Tény, nekik egyre rosszabb. Talán meg is lehet magyarázni, hisz a válság hozzánk is begyűrűzik. Csakhogy nem ezt ígérték. Meg sokszor nem azt látja, hogy mindenki egyformán húzza kifele a kátyúból azt a bizonyos szekeret.

Az újságunkat mindig is egyfajta „fokmérőnek” tartottam. A problémák, legyen az országos, helyi, egyéni itt az olvasói észrevételekben visszatükröződnek. S mit tapasztalok ma: egész évben, de így karácsony táján, segítségkérő levelek tömege lepi el szerkesztőségünket. S ezeket olvasva, megdöbben az újságíró! Bár ő az „élet sűrűjében él”, milyen nehéz körülmények közé kerültek családok.

Vagyis, mindennek annyi a hitele, amennyi érezhető belőle. Jó lenne hinni, hogy most húzzuk meg a nadrágszíjat, és egy-kettő-három év múlva jobb lesz! 

- Dankó Mihály -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában