Helyi közélet

2012.01.25. 15:54

Irodalmi délután Nyírbogdányban

Nyírbogdány - A nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola volt a házigazdája január 19-én annak az irodalmi délutánnak, amelyet a magyar kultúra napja tiszteletére szervezett meg az oktatási intézmény a község valamennyi lakója számára.

Nyírbogdány - A nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskola volt a házigazdája január 19-én annak az irodalmi délutánnak, amelyet a magyar kultúra napja tiszteletére szervezett meg az oktatási intézmény a község valamennyi lakója számára.Fohsz Józsefné tanárnő a nyitó beszédében Kölcsey Ferencről és a Himnusz születésnapjáról, a magyar kultúra napjáról emlékezett meg.

Ezt követte B. Orosz István Debrecenben élő festőművész József Attiláról szóló irodalmi műsora. Könnyekig meghatódva hallgatta a közönség a költő 14 verséből összeállított és megzenésített költemények előadását, melyet gitárkísérettel és kivetítéssel egybekötve hallhattak a diákok. Ott döbbentünk rá, hogy milyen gazdag a mi kultúránk, s mennyi sok értékkel rendelkezünk, melyeket ápolni, tovább  adni kötelességünk lenne. Azon is nagyon elcsodálkoztunk, hogy milyen gazdag személyiségű festőművész a meghívott előadónk, mert  B. Orosz István csodálatos képei mellett ugyanolyan csodálatosan mondott verset, gitározott és énekelt. Nagyon nagy élmény volt ez a délután, méltó ünneplése a magyar kultúra napjának. 

Az ünnepség a beszélgetéseivel folytatódott, melyet friss ropogós pogácsa és illatos tea tett még élvezetesebbé. Igazi ünnep volt - tájékoztatták a SZON-t a nyolcadikos tanulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában