Helyi közélet

2012.01.24. 13:27

Ismét a "tiszta erdőért" dolgoztak a máriapócsi rendőrök

Kállósemjén - Hétfőn délelőtt információk alapján tartottak házkutatást a Máriapócs Rendőrőrs egyenruhásai Kállósemjén, Újszőllőskert település részen, ahol az információk szerint a lakásokban lopás bűncselekmény elkövetéséből származó fa található.

Kállósemjén - Hétfőn délelőtt információk alapján tartottak házkutatást a Máriapócs Rendőrőrs egyenruhásai Kállósemjén, Újszőllőskert település részen, ahol az információk szerint a lakásokban lopás bűncselekmény elkövetéséből származó fa található.A házkutatás sikeres volt és az egyik lakásban kb. 30.000 Ft. értékű akácfát találtak, és fogaltak le az egyenruhások, és a rendőrség előtt már vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt ismert két kállósemjéni férfi az előállításuk és az eléjük tárt bizonyítékok hatására beismerték tettüket és elmondták, illetve megmutatták a lopás bűncselekmény elkövetési helyszíneit, és az elkövetés körülményeit, valamint azt, hogy kiknek adták el a lopásból származó fát.

A helyszínen rögzített adatok alapján a Nyíredő Zrt. sérelmére 100.000 Ft  lopási kárt okoztak a 76 szál 12 méter hosszúságú akácfa eltulajdonításával, továbbá  a Kállósemjén erdőbirtokosság sérrelmére pedig a 85 szál 14 méter hosszúságú akácfa  kivágásával és eltulajdonításával az elkövetők 134.000-Ft kárt okoztak.

A gyanúsítottak kihallgatásuk során elmondták, hogy az elmúlt pár napban éjjel és kézi fűrészekkel mentek fát lopni a lakásukhoz közeli erdőkbe és a kivágott vákat az erdőben feldarabolták, majd egyikőjük lakására szállították, és ott méretre vágták, majd pár tízezer forintért értékesítették nyírbátori személyeknek.

Az erdészeket is meglepte az elkövetők "ügyessége" mivel éjjel kézi fűrésszel úgy döntötték ki a 10 méternél is magasabb fákat, hogy sem bennük, sem a többi fában nem hagyott nyomot, és még az utolsó ágat is összetakarították maguk után, valamint a kivágott fák töveit avarral fedték be, hogy tettüket leplezzék, illetve az észlelést megnehezítsék.

A rendőrök a lopáshoz használt fűrészeket is lefoglalták, és a büntető ügyet 2. rdb. lopás vétség elkövetése miatt a Nyírbátor Városi Ügyészség részére adják át gyorsított eljárás keretében. Az orgazdákkal szemben a mai napon kezdeményeztek nyomozati cselekményeket a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában