Helyi közélet

2012.01.24. 12:36

Nem tudták gondozni, most gazdikereső

Csont és bőr kutya, tele bolhával, kiszáradva és legyengülve… Ő Timo, akit hétfőn Ököritófülpösről mentett a Kisherceg Állatmentő Egyesület.

Csont és bőr kutya, tele bolhával, kiszáradva és legyengülve… Ő Timo, akit hétfőn Ököritófülpösről mentett a Kisherceg Állatmentő Egyesület.Az állatvédők bejelentés alapján mentek ki a családi házhoz, ahol állítólag folyamatosan éheznek a kutyák, több el is pusztult már. Kiérkezésükkor két kutyát találtak a megadott címen. - A fekete közepes termetű viszonylag tűrhető állapotban volt, igaz sovány ő is, de hosszabb láncon van, és egy kis fedett helye is van, viszont a másik kutyus Timo csont és bőr, tele bolhával, kiszáradva és legyengülten fogadott minket – tájékoztatott Krusinszkiné Bíró Bernadett, az egyesület elnöke.

Az állatok gazdája arra hivatkozott, hogy a saját gyerekeit sem tudja ellátni (6 gyerek, ebből kettő tartósan beteg), és a kutyáknak is csak ritkán ad enni, de szereti őket. - Végül sikerült elérnünk, hogy Timoról lemondjon, a másik feketének pedig hagytunk ott tápot. Megbeszéltük, hogy min kellene változtatniuk, és hogy rendszeresen kijárunk majd, de ha rosszabbodnak a körülmények, akkor a hatóságoktól fogunk segítséget kérni – tette hozzá az elnök.

Timonak most elsősorban ideiglenes, majd örökbefogadó gazdit keresnek. A kutya 1,5-2 éves kan, félénk, de barátságos. Valószínűleg más kutyákkal is jól elvan! Az állatorvosi vizsgálatot nyugodtan tűrte, most infúziót kap, illetve erősítőket.

Bővebb információ:

Kisherceg Állatmentő Egyesület

20/3139120

www.kisherceg.net

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában