Helyi közélet

2012.01.15. 13:07

Tárlatvezetés, hadtörténet, ünnepi óra

Nyíregyháza - Az elkövetkező napokban számos érdekes program várja az érdeklődőket a nyíregyházi Jósa András Múzeumban.

Nyíregyháza - Az elkövetkező napokban számos érdekes program várja az érdeklődőket a nyíregyházi Jósa András Múzeumban.Rendhagyó tárlatvezetés lesz január 18-én 14 órai kezdettel: Mednyánszky László, a „századforduló magányos festőóriásának” kiállítását dr. Antal Péter mutatja be. A tárlaton a „koldusbáró” tájképei, portréi és csavargói láthatóak. Ingyenes hadtörténeti elődásokat tart dr. Bene János múzeumigazgató. Az első program január 16-én 14 órakor kezdődik a múzeum II. emeleti nagytermében. Ez alkalommal a fegyverek fejlődését tekinti át a szakember a bronzkardtól a gépkarabélyig.  A további előadások témái: Január 18-án a huszonnégyes honvédek a Kárpátokban 1944-1945, január 24-én nyíri bakák a Donnál, január 26-án harctéri emlékek, naplók a II. világháborúból (I.), január 31-én harctéri emlékek, naplók a II. világháborúból (II.). Valamennyi előadás 14 órakor kezdődik.A magyar kultura napja alkalmából ünnepi múzeumi órák lesznek a Jósa András Múzeumban január 17. és 20. között. A programok: A gyermekkor „Boldog szigete” - Móricz mesék, Galibával a kofák portékái között, kézműves foglalkozások. Az érdeklődők Román Ágnesnél jelentkezhetnek a +36-30/565-0793-as számon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában