Helyi közélet

2012.01.24. 14:46

Tarolt a trombitás: megnyert minden díjat

Nyíregyháza - Medveczky Ádám szerint örömünnep volt a Művészeti Középiskola és Kollégium pályázati hangversenye.

Nyíregyháza - Medveczky Ádám szerint örömünnep volt a Művészeti Középiskola és Kollégium pályázati hangversenye.Nemcsak szépen és jól, de technikai bravúrokat alkalmazva fújta hangszerét Sipos Tamás, a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium zeneművészeti tagozatának trombita tanszakos növendéke, így a hétfő este megrendezett úgynevezett „pályázati hangversenyen” minden lehetséges díjat megnyert: a neves szakemberekből álló zsűri az ő produkcióját találta a legjobbnak, átvehette a közönségdíjat is, s neki ítélte az Universitas-gyűrűt dr. Sándor Zoltán, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének igazgatója.

Színvonalas produkciók

Ezen a koncerten a félévi vizsgán legjobban szereplő növendékek kaptak bemutatkozási lehetőséget. A hangversenyt Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere nyitotta meg. Kiemelte, hogy a pályázati hangverseny fontos állomás a diákok életében, hiszen neves zsűritagok előtt bizonyíthatják tudásukat, tehetségüket.

A zsűri munkájában az idén részt vett Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester, Matuz István Kossuth-díjas fuvolaművész, Baranyay László Liszt-díjas zongoraművész.

A zsűri elnöke, Medveczky Ádám az eredményhirdetéskor a koncert értékelése során többek között a következőket mondta:

- Nagyon színvonalas hangversenyt hallhatunk. Elismerésre méltó, hogy hazánk e keleti régiójában ilyen magas szintű szakmai munka folyik. A koncerten fellépett diákok bizonyították, hogy kiemelkedő a hangszeres képzés ebben az oktatási intézményben. Számomra olyan volt az egész rendezvény, mintha egy nagy zenei fesztiválon lettem volna. A koncert nem is versenyhez hasonlított, hanem egy nagy örömünnephez. Minden produkció nagyon kiegyenlített és színvonalas volt, a gratuláció egyaránt kijár növendéknek és felkészítő tanárnak.

Önbizalmat ad a siker

A Derecskén élő Sipos Tamás egy napot aludva a sikerre, így emlékezett vissza a koncertre:

– Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok díjat kapok, természetesen nagyon jó érzés. A siker önbizalomnövelő, ami jól jön most, hiszen végzős diákként OKJ-s vizsga és felvételi is vár rám. Nagyon megtisztelő az is, hogy neves zenei szaktekintélyek döntöttek úgy, hogy hétfő este én voltam a legjobb. Mindez persze nem tehet kényelmessé, a gyakorlást nem szabad abbahagyni. Álmom, hogy egyszer egy neves zenekarban lehessek trombitaművész.

A 2012-es pályázati hangverseny eredménye: 1. Sipos Tamás (trombita, a felkészítő tanár Madarasy Balázs), 2. Breczkó Mária (zongora, a felkészítő tanár Csoba Tünde), 3. Illés Ádám (gitár, a felkészítő tanár Tokodi Gábor). Universitas-gyűrű: Sipos Tamás, Közönség-díj: Sipos Tamás

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában