Helyi közélet

2012.02.29. 19:16

Dr. Lányi Botond emlékére

A veszteség sokszoros. Dr. Lányi Botond halálával elveszítettünk egy felkészült újságírót, lapalapítót, aki négy évtizeden át a legnagyobb szakmai igényességgel, az újságíró soha el nem múló szenvedélyével és kíváncsiságával, rendíthetetlen igazságérzetével kérdezett, és keresete a válaszokat, összefüggéseket.

A veszteség sokszoros. Dr. Lányi Botond halálával elveszítettünk egy felkészült újságírót, lapalapítót, aki négy évtizeden át a legnagyobb szakmai igényességgel, az újságíró soha el nem múló szenvedélyével és kíváncsiságával, rendíthetetlen igazságérzetével kérdezett, és keresete a válaszokat, összefüggéseket.Ismerte hivatása valamennyi csínját-bínját, a gazdaságtól, a kultúrán át a sportig minden területen tájékozott volt. Sokan elvesztették a mesterüket, hiszen fiatal újságírókat indított el a pályán, akik tőle tanulták meg, hogyan kell objektíven, pártatlanul, elfogulatlanul, tényszerűen írni. A közszolgálatiság elkötelezettje volt.

Elment egy barát, akire minden körülmények között számítani lehetett, aki bölcs tanácsaival, megértő szeretetével és segítőszándékú kritikájával a legnehezebb pillanatokon is átsegetette azt, aki hozzá fordult.Sokoldalúságát, fáradhatatlanságát jelzi, hogy a Magyar Autóklub, a Közgazdasági Társaság, a Tájékozódási Futó Szövetség társadalmi segítôjeként is dolgozott. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi Kamara küldötte, Etikai Bizottságának tagja volt, és a Békéltető Testület tagjaként is segítette a kamara munkáját, melyet tavaly a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamaráért díjjal köszöntek meg.

Elismerései között a Kiváló Munkáért kitüntetés, a Munka Érdemrend bronz fokozata, a Nyíregyháza Érdemes Újságírója cím, a Magyar Közgazdasági Társaság Széchenyi Emlékplakettje és a MÚOSZ életmű díja, az Aranytoll is bizonyítja, bármit csinált, azt szívvel-lélekkel tette, magasra téve a mércét önmaga és kollégái, munkatársai számára is.

Emlékét megőrizzük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában