Helyi közélet

2012.02.28. 12:59

Dumaestet rendeznek a gazdátlan állatokért

Nyíregyháza - Március 9-én szórakozva támogathatja a gazdátlan állatok sorsának jobbra fordulását az, aki ellátogat a Centrál Hotelbe.

Nyíregyháza - Március 9-én szórakozva támogathatja a gazdátlan állatok sorsának jobbra fordulását az, aki ellátogat a Centrál Hotelbe.A Kisherceg Állatmentő Egyesület nem kevesebbel, mint egy Dumaest megszervezésével igyekszik népszerűsíteni az ideiglenes örökbefogadást, ami a sorsukra hagyott kedvencek életben maradásának egyik legfontosabb feltétele.- Ideiglenes befogadó gyakorlatilag bárki lehet, aki rendelkezik egy fedett hellyel, ahol a gazdátlan kutya vagy macska meghúzhatja magát, akad egy pár takaró és néhány kedves szó, simogatás. A többiről, vagyis az ellátáshoz szükséges tápról és az orvosi ellátásról az egyesület gondoskodik – mondta el Krusinszkiné Bíró Bernadett, a Dumaestet szervező Kisherceg Állatmentő Egyesület elnöke.

Az utcán kóborló, árokszélre kitett vagy egy-egy házba/telepre „beköltözött” és ott lefialt állatok mentése azonban nem egyszerű, és legfőképp nem költségmentes feladat. Az egyesület munkatársai lehetőségeikhez mérten azonnal autóba szállnak, ha gazdátlan vagy sérült állatról kapnak bejelentést. A mentett kutyát/macskát ilyenkor állatorvoshoz viszik, ahol ellenőrzik az állapotát, szükség esetén gondoskodnak a kezeléséről is. Örökbe fogadó gazdához csak oltott, féregtelenített, jó fizikai állapotban lévő állatot engednek, ezt elérni azonban sok esetben idő- és költségigényes feladat.

- Gyakran találkozunk olyan esettel, amikor a talált kutyust nyilvánvalóan bántalmazták vagy autó ütötte el. A sérülések sokszor csak a röntgent követően derülnek ki, és ilyenkor van, hogy műtétre is szükség van – tette hozzá az elnök, aki azt is elmondta, hogy ezek alkalmi, de komoly megterhelést jelentenek az egyesület költségvetésében, amely támogatásokból, adományokból tartja fenn magát.

Aki késztetést érez arra, hogy ideiglenes befogadóvá váljon, vagy csak támogatná az egyesület munkáját adományokkal, felajánlásokkal, bővebb információt kérhet a Kisherceg Állatmentő Egyesületnél a 20/313-9120-as számon, illetve a [email protected] címen.

A Dumaesten fellépnek: Szomszédnéni Produkciós Iroda, Maksa Zoltán, Hajdú Balázs.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában