Helyi közélet

2012.02.10. 19:27

Egy faipari üzem és egy oktató központ is épül Vásárosnaményban

Vásárosnamény - A Bereg Tüzép Kft. faipari üzemének és gyakorlati oktató központjának kivitelezése és megvalósítása nagyban hozzájárul Vásárosnamény fejlődéséhez, munkahelyteremtéséhez, illeszkedik a kormány munkahelyteremtési és oktatási programjához. Ezen faipari üzem ünnepélyes alapkőletételére került sor péntek délután Vásárosnaményban.

Vásárosnamény - A Bereg Tüzép Kft. faipari üzemének és gyakorlati oktató központjának kivitelezése és megvalósítása nagyban hozzájárul Vásárosnamény fejlődéséhez, munkahelyteremtéséhez, illeszkedik a kormány munkahelyteremtési és oktatási programjához. Ezen faipari üzem ünnepélyes alapkőletételére került sor péntek délután Vásárosnaményban.A kivitelezést a város önkormányzata és Dr. Czomba Sándor államtitkár is támogatja, figyelembe véve, hogy a faipari üzem Európai Uniós pályázati technológia cseréje egy pozitív piacképes felhasználást eredményez. Dr. Czomba Sándor az alapkőletételkor elmondta.

– A válság ellenére van egy szegmense a magyar gazdaságnak, amely a nehézségek ellenére is tud fejleszteni. Fontos kérdés a közmunka, de első és legfontosabb a versenyszféra.

Arra bíztatta a szabolcs megyei vállalkozásokat, hogy éljenek a munkahelyteremtő pályázat lehetőségeivel. Idén megduplázták a tavalyi keretet, a pénzből öt és félezer új munkahely jöhet létre a kis-és középvállalkozásoknál.

A pályázatokat február 8-tól március végéig nyújthatják be.

Filep Sándor polgármester azt hangsúlyozta, hogy a három lábú szék a legstabilabb, ez a mai alapkőletétel is három lábon áll: a vállalkozói szférát érinti a munkaügyi központ segítségével, a szakképzés lehetőségét bevonva.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában