Helyi közélet

2012.02.09. 16:13

Egyelőre nem született ítélet a Golyós presszó ügyében

Nyíregyháza - A csütörtöki napon tárgyalta a Nyíregyházi Városi Bíróság Balla Lajos ügyét, akit 150.000. forinttal bírságoltak meg a NAV emberei még tavaly augusztusban, mert zárjegy nélküli ukrán (a dobozban pontosan 13 szál) cigarettát találtak a vendéglátóipari egység kerthelyisegének egyik asztalán.

Nyíregyháza - A csütörtöki napon tárgyalta a Nyíregyházi Városi Bíróság Balla Lajos ügyét, akit 150.000. forinttal bírságoltak meg a NAV emberei még tavaly augusztusban, mert zárjegy nélküli ukrán (a dobozban pontosan 13 szál) cigarettát találtak a vendéglátóipari egység kerthelyisegének egyik asztalán.A február 9-i tárgyalást dr. Dancs Andrea bírónó vezette le, aki mind a felperes ügyvédjét (dr. Kovács Katalin), mind pedig az alperes képviselőjét (dr. Keresztesi Anikó) meghallgatta. Ítélet végül nem született, erre február 21-ig várni kell.

Balla Lajos és jogi képviselője még múlt év szeptemberében adott be keresetet a NAV határozata ellen, így bizonyítaniuk kellett a presszó tuljdonosának „ártatlanságát”. Ballát a bírónó ügyfélként is meghallgatta, aki állította: nem tudja ki hagyta ott a szóban forgó dohányterméket, de ő biztosan nem, hiszen sohasem dohányzott. Még azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy valaki szánt szándékkal hagyta ott a cigit, csak hogy kiszúrjon vele.

A felperes után természetesen a NAV jogi képviselője, dr. Keresztesi Anikó is megszólalt, aki a vámhatóság által kiadott határozat helyénvalóságát igyekezett alátámasztani különböző jogszabályok és rendeletek citálásával. 

A felszólalások végeztével a bírónő elutasította a 150. 000. forint végrehajtásának felfüggesztésére vonatkozó felperesi igényt. A végső döntés mindezek ellenére még várat magára, majd csak február 21-én mondja ki a végső szót a bíróság: érvényben marad Balla Lajos büntetése, vagy sem.

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában