Helyi közélet

2012.02.02. 17:55

Életet menthet az időben érkező segítség!

Nyíregyháza - Összefognak a megyeszékhely polgárőr egyesületei az előttünk álló hideg napok előtt, hogy ne történhessen tragédia.

Nyíregyháza - Összefognak a megyeszékhely polgárőr egyesületei az előttünk álló hideg napok előtt, hogy ne történhessen tragédia.Rendkívüli összejövetelt tartottak csütörtökön a nyíregyházi polgárőr egyesületek. A megbeszélést Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő és a Nyíregyháza Polgárőr Szövetség alelnöke, Cidor Mihály kezdeményezte, témája a várható rendkívüli időjárás során szükséges feladatok megvitatása volt. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság dísztermében elhangzott: a meteorológusok által előrejelzett havazás és hideg miatt sok ember kerülhet életveszélybe közterületen, illetve az otthonában. Számos karitatív és civil szervezet, Nyíregyháza vásosvezetése és valamennyi hatóság közös erővel, együttműködve küzd azért, hogy elejét vegye a targédiáknak.

Lelkiismeretes polgárőrök

Cidor Mihály ismertette dr. Hatala József országos rendőrfőkapitány polgárőr szervezeteknek szóló, kihűlés- és balesetmegelőzésre, fokozott körültekintésre és optimális szolgálatszervezésre buzdító, január végén keltezett hivatalos körlevelét. Mint mondta: a polgárőrségek eddig is lelkiismeretesen végezték önként vállalt kötelességüket. Ha azt tapasztalják, hogy valakit fagyhalál fenyeget az utcán vagy otthonában (nincs tüzifája, áram-, gázszolgáltatás a lakásában), illetve egészségi, családi állapota miatt segítségre szorul, azonnal jelezni fogják a megfelelő telefonszámon.

Adjon jelzést, hívjon segítséget!

Periféria Egyesület: 42/504-618 (0-24 órás krízisautó szolgálat)Gyermekjóléti Szolgálat, Családok Átmeneti Otthona: 42/596-467 (a készenléti szolgálat telefonszáma: 20/928-2367)Szociális Gondozási Központ: 30/248-2012 (jelzőrendszeres házi segítségnyújtás időseknek)Oltalom Szeretetszolgálat: 42/727-595 (0-24 órás hajléktalan-ellátás; az éjjeli menedékhely telefonszáma: 42/419-786) Nyíregyházi Rendőrkapitányság: 20/923-8911 (0-24 órás telefonügyelet)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában