Helyi közélet

2012.02.14. 16:07

Fehérgyarmati kisgimisek zöld sikere

Fehérgyarmat - A fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium 5.k osztályos tanulói részt vettek a Ground Klubhálózat által szervezett és a nagyszekeresi Petőfi Sándor Általános Iskolában megrendezett „Zöld-Szem-Pont” elnevezésű versenyen.

Fehérgyarmat - A fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium 5.k osztályos tanulói részt vettek a Ground Klubhálózat által szervezett és a nagyszekeresi Petőfi Sándor Általános Iskolában megrendezett „Zöld-Szem-Pont” elnevezésű versenyen.A rendezvény célja a környezettudatos viselkedésformák elsajátítása és gyakorlása volt, valamint hogy megismertesse a 6-12 év közötti gyermekekkel, milyen egyszerű lépésekkel tehetnek ők is sokat a környezetért, a Föld megmentéséért.

A Zöld-Szem-Pont versenyen a diákok olyan kérdésekre kapnak játékos formában választ, mint: Hogyan kell tudatosan vásárolni? Hogyan kell fenntarthatóan élni, nem pazarolni? Mit kell tenni, ha másokat szemetelni látnak? Hogyan kell környezettudatosnak lenni?

Iskolánk 5.k osztályos tanulói az „ÖKO-IQ” elnevezésű csapattal neveztek be a versenyre, ahol első helyezést értek el.

Az első három helyezett csapat kiemelt díjazásban (tárgyjutalomban) részesült, emellett minden diák egyéni ajándékcsomagot és oklevelet kapott.

A résztvevő csapatok – mintegy jutalomként – a díjátadó után egy 35-40 perces koncerten vehettek részt, valamint a tornateremben felépített különböző készségfejlesztő eszközökkel, játékokkal mérhették fel saját ügyességüket.

A sikeresen szereplő csapat tagjai: Bezzeg Hanna Roberta, Czinkóczki Lili, Fene Péter, Gecse Anett Katalin, Horváth Stella Dorina, Ignácz Dávid Kevin, Lukács Cintia, Nagy Veronika Rebeka, Szabó Ábel, Tukacs Zsófia. Kísérő nevelőjük Gacsályiné Szentmihályi Gabriella tanárnő volt.

Gratulálunk tanulóinknak és nevelőjüknek az elért sikerhez.

Szabó Szidónia

igazgatóhelyettes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában