Helyi közélet

2012.02.09. 15:29

Hogyan lesz a szolgáltató lejárató akciójából életmentő készülék?

Az élet néha nagyon nagy kanyarokat képes leírni. Több százezer forintos kötbér megfizetésére akarta rákényszeríteni a gázszolgáltató az egyik nyíregyházi vállalkozót, aki igaza tudatában nem engedett, de megfogadta, amit az eljárás során nyer, karitatív célra fordítja.

Az élet néha nagyon nagy kanyarokat képes leírni. Több százezer forintos kötbér megfizetésére akarta rákényszeríteni a gázszolgáltató az egyik nyíregyházi vállalkozót, aki igaza tudatában nem engedett, de megfogadta, amit az eljárás során nyer, karitatív célra fordítja.Két hölgy érkezett Budapestről, akik az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkatársai. Miközben kolléganője kibontja a dobozt, Kalmár Klára ügyvezető mesélte el, hogy tettek szert egy újraélesztő készülékre. Elmondta: a pénzügyi hátteret Ferkó Miklós vállalkozó biztosította. Az adományozótól kapott pénzből az alapítvány vette a nyíregyházi mentőállomásnak az eszközt. Így került ide a Lifepack 1000-es készülék, amivel életeket mentenek a bajtársak. Országosan talán 40 olyan mentő gépkocsi van, amiben nincs még defibrillátor és van, amiben a régebbi 500-as készülék van üzemben. Üzemképesek, de már picit elavultak, ezért azt is szorgalmazzuk, hogy ahol lehet, modernebbre cseréljük a régi készüléket.

Tóth György városi mentőállomás vezető  mentőtiszt hozzátette, minden nyíregyházi mentőben van újraélesztő  készülék, de akad köztük régebbi változat, ezek kiváltása újabb berendezéssel folyamatban van.

Nemes gesztus

Az adományozó Ferkó Miklós olyan ötlettel állt elő, hogy érdemes azt átgondolni, hogy a kocsiból kikerülő 500-as régebbi készüléket a Nyírsuli részére adják át, és amennyiben sikerül további pénzt gyűjteni, akkor még egy 1000-es készüléket vesznek a mentőknek. A mostani adomány eredete az volt, hogy a gázszolgáltató a mérőórája vizsgálata során jogtalan gázvételezésre utaló jelre hivatkozva több mint 500 ezer forintos követeléssel állt elő. Ferkó Miklóst ez nagyon felbosszantotta, ugyanis soha nem lopott gázt, és nem akart fizetni a jogosulatlan követelésre. Több éves kimutatással tudta igazolni a szokásos fogyasztását, a csekkeket pedig mindig időben befizette.

A szolgáltató következő lépésként kikapcsolta a hálózatból a vállalkozót, noha semmilyen bizonyíték nem volt a jogtalan vételezésre. Ferkó úr bírósághoz fordult, a szolgáltató pedig kereste a peren kívüli egyezség lehetőségét. Ferkó már ekkor eldöntötte, az eljárás során felmerült költségeket nemes célra használja. Így jutott arra a gondolatra, hogy a mentőknek vesz egy újraélesztő készüléket, amit az OMSZ Alapítványon keresztül volt mód ajándékba adni. Végezetül azt kívánta, a készülék legyen kéznél, és minél kevesebbet használják!

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában