Helyi közélet

2012.02.20. 07:31

Jegyzet: BKV Hátra SC?

<em>Az idén lesz százéves a BKV Előre Sport Club. Legalábbis ebben reménykednek az egyesületnél.</em> <strong>Tarnavölgyi Gergely jegyzete</strong>

Az idén lesz százéves a BKV Előre Sport Club. Legalábbis ebben reménykednek az egyesületnél. Tarnavölgyi Gergely jegyzeteA múlt dicső, a jelen  dicstelen, a jövő finoman fogalmazva is sötét. Az egyesület alkalmazottainak már bejelentették, hogy megszűnik a munkájuk, a februári számlákat sem tudják kifizetni, a vezetők ennek ellenére még reménykednek benne, hogy a főváros nem hagyja eltűnni az idén százéves sportegyesületet. A mostani helyzet alapján nem túl valószínű, hogy megéri majd a júniusi centenáriumot a patinás klub. A BKV Előrét (illetve annak elődjét) pont száz éve, 1912. június 15-én alapították. A BKVT (Budapesti Közúti Vaspálya Társaság) tisztviselők június 15-én tartották az alakuló közgyűlést. 1969. január 1-jén alakult meg a ma is ismert BKV Előre SC, Baczakó Péter (1980, Moszkva, félnehézsúly) súlyemelő már az új nevet viselő klub színeiben lett olimpiai bajnok.

A BKV Előre mindig is sajátos helyzetben volt a "hagyományos" egyesületekhez képest. Egy sportklub célja ugyanis alapesetben az, hogy a csapatai, versenyzői a maguk műfajában minél jobb eredményeket érjenek el. Az Előre funkcója inkább az (volt?), hogy kiszolgálja a közlekedési társaságnál dolgozók sportolási igényeit. Az egyesületnél az új vezényszó immáron: hátraarc!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában