Helyi közélet

2012.02.22. 17:13

Jobbik: „Az emberiesség elleni bűnök sosem évülnek el”

Nyíregyháza - Világviszonylatban 100 milliók, hazai vonatkozásban százezrek voltak ilyen-olyan módon és mértékben kárvallottjai a kommunista rendszernek, ezekről az áldozatokról méltóképpen kíván megemlékezni a Jobbik Magyarországért Mozgalom, sőt tovább megy a néma főhajtásnál – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján dr. Apáti István országgyűlési képviselő.

Nyíregyháza - Világviszonylatban 100 milliók, hazai vonatkozásban százezrek voltak ilyen-olyan módon és mértékben kárvallottjai a kommunista rendszernek, ezekről az áldozatokról méltóképpen kíván megemlékezni a Jobbik Magyarországért Mozgalom, sőt tovább megy a néma főhajtásnál – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján dr. Apáti István országgyűlési képviselő.Így folytatta: – 1950-53 között egymillió embert vontak ügyészi eljárás alá, 250 ezer ellen le is folytatták az eljárást, és akkor még nem beszéltünk a rendőri felügyelet alá helyezésekről, a kitelepítésekről, a bebörtönzésekről, a recski internáló táborról, a halálra ítéltekről és a kivégzettekről. Szem előtt tartva, hogy az országgyűlés tavaly év végén döntött az emberiesség elleni bűncselekmények büntethetőségének el nem évüléséről, s ennek értelmében ma is számonkérhetők és büntethetők az ilyen bűnök, a Jobbik két parlamenti képviselője büntetőfeljelentést tett Kádár egykori belügyminisztere, a kommunista rendszer megyénkből elszármazott (Márokpapi) végrehajtója, Biszku Béla ellen.

– Bizonyítható, hogy rengeteg vér és zátonyra futott emberi sors tapad a kezéhez. Felbújtóként elkövetett szándékos emberölés, súlyos testi sértés, kényszervallatás és jogellenes fogvatartás, valamint elkövetőként véghezvitt felségsértés és hűtlenség megalapozott gyanúja a vád Biszku Béla ellen, amire a magyar igazságszolgáltatás előtt felelnie kell, korától és egészségi állapotától függetlenül! – jelentette ki Apáti István.

- Palicz István -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában