Helyi közélet

2012.02.23. 13:15

Jogerős a nagykállói ámokfutó hat éves szabadságvesztése

Nagykálló - Anyát és lányát gázolta halálra az ittas autós, majd addig bújkált, amíg el nem fogták.

Nagykálló - Anyát és lányát gázolta halálra az ittas autós, majd addig bújkált, amíg el nem fogták.Helyben hagyta a Nyíregyházi Törvényszék a nagykállói gázoló 6 éves büntetését. Jogerős ítéletet hirdetett a Nyíregyházi Törvényszék dr. Fázsi László vezette fellebbviteli büntető tanácsa (a tanács tagjai dr. Fekete Magdolna és Lengyelné dr. Katona Piroska voltak).

Eltérő irányú fellebbezések után került a törvényszék elé az eset, ami felzaklatta Nagykállót. A vádlott Szabó Tibor (44 éves helyi lakos) 2011. február 11-dikén este (a szakértői vélemény szerint legalább fél liter bornak megfelelő alkoholszinttel a vérében) autójával nagy sebességgel (kb 100-110 km/ó) tartott Biri felől Nagykálló belváros irányába a Nagybalkányi úton. Az eltúlzott sebesség miatt elvesztette uralmát az autó fölött, és a jobb oldalban gyalogosan haladó 51 éves asszonyt és 25 éves lányát elgázolta. Az ütközés erejére jellemző, hogy az áldozatok egyik átrepülve a kerítésen egy másik kerítést lyukasztott ki testével. Mindkét áldozat a helyszínen életét vesztette. A vádlott autóját hátrahagyva elmenekült.

A széles körű ellenőrzés nyomán még aznap este elfogták. Az első fokon eljáró Nyíregyházi Városi bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki és 6 év börtönbüntetésre ítélet. Emellett a járművezetéstől is eltiltották ennek tartama ugyancsak 6 év és nem gyakorolhatja a közügyeket ugyancsak 6 évig. A vádhatóság súlyosítás, a védelem enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így került az ügy a törvényszék elé. A tanács a körülmények mérlegelése után az első fokon született ítéletet helyben hagyta, így az jogerős.

Előzmény:

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában