Helyi közélet

2012.02.02. 15:15

Kisvárdán és vonzáskörzetében is felkészültek a rendkívüli időjárás okozta nehézségekre

Kisvárda - Az előrejelzések alapján rendkívüli időjárás várható a következő napokban.

Kisvárda - Az előrejelzések alapján rendkívüli időjárás várható a következő napokban.Kisvárda Város Önkormányzata és a Helyi Védelmi Bizottság a katasztrófavédelemmel, a rendvédelmi szervekkel, az egészségügyi-és oktatási intézményekkel együttműködve felkészült a legszélsőségesebb időjárási körülményekre.

A veszélyekről, teendőkről, a megelőzés lehetőségeiről és a követendő magatartási formákról részletes tájékoztatás olvasható folyamatosan Kisvárda város honlapján,  a főoldalon található RENDKÍVÜLI IDŐJÁRÁS menüpontban.

2012. év februárjának első délutánján Leleszi Tibor elnök vezetésével összeült a Helyi Védelmi Bizottság, hogy megtegyék a szükséges előkészületeket a hétvégére jósolt rendkívüli hideg időjárás okozta nehézségekre.

Ezekben a napokban Kisvárda és a hozzá tartozó 26 település polgármesterei pontosították a polgári védelmi szervezetekbe beosztott személyek elérhetőségét, valamint azon személyeket és technikai eszközöket, amelyeket hóhelyzet esetén alkalmazni tudnak.

A Kistérségi Szociális Szolgálattal közösen felmérik az egyes településeken a magatehetetlenek, idősek, gondozottak helyzetét, ellenőrzik és megszervezik  hóhelyzetben az ellátásukat.

Az ÁNTSZ helyi szervezete felméri a rendszeres egészségügyi ellátásban részesülőket (dialízis kezeltek), hóhelyzet esetén kezdeményezik a kórházban történő elhelyezésüket. Felmérik továbbá a röviddel a szülés előtt álló kismamákat, hóhelyzet esetén kezdeményezik egészségügyi intézménybe történő elhelyezésüket. Kapcsolatot vesznek fel a helyi gyógyszertárakkal, hogy biztosítva van-e a megfelelő gyógyszer-ellátás.

A települések polgármesterei folyamatosan tájékozódnak településeiken az alapvető élelmiszerek mennyiségéről, azok pótlásának lehetőségeiről és szállítási útvonalairól.

Minden településen felkészültek melegedő helyek kialakítására, védőital (meleg tea) biztosítására.

A bentlakásos oktatási intézmények vezetői felkészültek azon személyek ellátására, akik a hóhelyzet miatt nem tudnak hazautazni.

A települések polgármesterei közvetlen kapcsolatot tartanak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. illetékes helyi szervének munkatársaival, aPolgári Védelmi Kirendeltséggel, a Mentőkkel és a Rendőrséggel.

A települések vezetői és a helyi Védelmi Bizottság tagjai folyamatosan figyelik az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjait és a várható helyzetről tájékoztatják a lakosságot. További információk állnak rendelkezésre a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (www.okf.hu) honlapján.

- Durucz Gabi -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában