Helyi közélet

2012.02.05. 09:09

Megyénk útjainak állapota vasárnap hajnalban

<span>Tájékoztatás a 2012. február 05-én (hajnali órákban) a megyében történt téli védekezésről, útállapotokról.

Tájékoztatás a 2012. február 05-én (hajnali órákban) a megyében történt téli védekezésről, útállapotokról.

Időjárás:

A megye területén jellemző hőmérséklet -14C, -13 C között alakult. Többnyire jó látási viszonyok, Vásárosnamény térségében közepes. Közepes (30-40 km/h) erősségű É-ÉK-i szél a jellemző, helyenként erős széllökések kíséretében. Az éjszakai, hajnali óráktól kezdődően mérséklődött a havazás jelenleg csak Vásárosnamény térségében észleltek havazást. A 05 óráig lehullott hó becsült mennyisége 15-35 cm között alakul.  

Dolgozó gépek, sófelhasználás:

Jelenleg a megye útjain 52 db gép dolgozik.

 

Útállapotok:

A főutak jelenleg havasak, a mellékutak havasak, letaposott havasak. Helyenként a váltakozó erősségű széllökések hatására kisebb-nagyobb hóátfuvások továbbra is képződtek, a folyamatos takarítás ellenére. Jelenleg járhatatlan útról, illetve megközelíthetetlen településről nincs információnk.

 

Rendkívüli események:

A megye közútjairól tájékoztatásunk időpontjáig megközelíthetetlen településekről, járhatatlan útszakaszról néhány bejelentés érkezett. Kótaj – Búj – Gávavencsellő, Újfehértó – Nagykálló, Dombrád – Gégény – Kistiszahát, valamint néhány bokortanyát érintő (Bedő, Markó, Cigány) bekötő utakról. Dombrád - Nagyhalász, Dombrád –Demecser és Kisvárda közvetlen, valamint az Ibrány – Paszab, Tiszarád belterület, Tiszarád – Kemecse, Vasmegyer – Tiszarád, Tiszabercel – Gávavencsellő, Nagykálló – Újfehértó, Érpatak térségében nehezen járható útszakaszok voltak, amelyeket az éjszakai és hajnali órákban folyamatosan tisztítottunk.

 

Részletes adatok:

  Üzemmérnökség

Dolgozó gépek (db)

Szóróanyag (t)

Utállapot

Hőmér-séklet (C°)

Saját

Bérelt

Érdesítő anyag

Főút

Mellékút

Kisvárda

7

6

0

0

hó kásás

letaposott havas

-14

Mátészalka

6

1

0

0

havas

havas

-14

Nyíregyháza

8

7

0

0

letaposott havas

letaposott havas

-14

Nyírbátor

8

3

0

0

havas

havas

-14

Vásárosnamény

5

1

0

0

havas

havas

-13

Összesen:

34

18

0

0

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában