Helyi közélet

2012.02.15. 15:31

Nem hagyják magukra a rókabokoriakat

Nyíregyháza - Fesztóry Sándor szerint az elmúlt napokban több alkalommal is eltolták a havat.

Nyíregyháza - Fesztóry Sándor szerint az elmúlt napokban több alkalommal is eltolták a havat.„Én itt lakom régóta, és senki nem törődik velünk. A hóesés óta egyszer letolták a havat, és bár jöttek újra, akkor a zetoros nem bírt vele. Ezért aztán kitoltak velünk”. Ismerős mondatok. A Rókabokorban élő Márton Gyula kezdte panaszát ekképpen, amelyet a keddi Kelet-Magyarországban közöltünk. Akkor reagált a NyírVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság részéről Bocskai Péter ügyvezető.

Fesztóry Sándor, a terület önkormányzati képviselője szerda délelőtt a jelentős hófúvás idején a helyszínen mondta el véleményét: – Rókabokorban az elmúlt napokban több alkalommal is eltolták a havat, de ha olyan az idő, mint amilyen most is, az uralkodó szélirány miatt hóátfúvások keletkeznek. A városüzemeltetés eddig is próbálta kezelni a helyzetet, de tisztában kell lenni azzal, hogy a városban közel 400 kilométernyi hasonló jellegű földutat szükséges karbantartani. Tény, hogy a földutakat nem lehet olyan színvonalra hozni, mint az aszfaltutakat. A rókabokori út minimum három alkalommal volt javítva az elmúlt időszakban. Az útalap több mint másfél millió forintba kerülne, ez a tétel meghaladja a kapacitásunkat. Az önkormányzat hibáján kívül késlekedő szennyvízberuházás ezt a területet is érinti, remélhetőleg annak megvalósulásakor megoldódik a rókabokoriak problémája.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában